Αρχική Παραπολιτικά Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένο το ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Κερδισμένο το ΚΙΝΑΛ

από an

Στις 15 μονάδες κινείται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τον οποίο πλησιάζει το ΚΙΝΑΛ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Μακεδονίας της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Αν είχαμε σήμερα Εθνικές (βουλευτικές) εκλογές ποιο από τα παρακάτω θα ψηφίζατε» η ΝΔ λαμβάνει στο δήμο Θεσσαλονίκης 29%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΚΙΝΑΛ 10%, το ΚΚΕ 5%, το ΜέΡΑ25 4%, η Ελληνική Λύση 3%.

Το 23% των πολιτών δηλώνει «αναποφάσιστο», το 4% «λευκό-άκυρο», το 2% δηλώνει πως «δεν θα ψηφίσει» και το 6% απαντά πως θα ψήφιζε «άλλο» κόμμα. Συνεπώς, η ρευστότητα παραμένει πολύ υψηλή, καθώς περίπου 3 στους 10 ψηφοφόρους δεν επιλέγουν σήμερα κάποιο κόμμα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συσπείρωση των ψηφοφόρων των κομμάτων. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ σημειώνουν συσπείρωση της τάξης του 61%, ενώ ένα 7% από εκείνους που ψήφισαν ΝΔ στις εκλογές του 2019 στρέφεται προς το ΚΙΝΑΛ.

Στο 63% βρίσκεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής με ένα 5% όσων δήλωσαν πως στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ψήφισαν ΚΙΝΑΛ να μετατοπίζεται στη ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η συσπείρωση των ψηφοφόρων είναι στο 38%, ενώ το 29% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές δεν έχουν αποφασίσει ακόμα εάν θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 9% δηλώνει πως θα ψηφίσει ΚΙΝΑΛ εάν σήμερα είχα εθνικές εκλογές και το 6% δηλώνει πως θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία.

.lykavitos.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα