Αρχική Πολιτική Δήμος Σερρών : Κατά πλειοψηφία προυπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα

Δήμος Σερρών : Κατά πλειοψηφία προυπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα

από ttt

Σε κλίμα πολιτικής συζήτησης με επιχειρήματα αλλά και στη σκιά της αποχής από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου οι τρείς συνεχείς συνεδριάσεις του Δ.Σ. Σερρών που αφορούσαν τον προυπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα και τον ισολογισμό.
Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα πέρασαν κατά πλειοψηφία( ψηφίστηκαν μόνο από την δημοτική αρχή) αφού καταψηφίστηκαν από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης του Στ. Φωτιάδη διότι όπως ανέφερε όπως ανέφερε ο ίδιος δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες βάση του κώδικα και των νόμων.

Η δημοτική αρχή αντέτεινε ότι το τεχνικό πρόγραμμα και ο προυπολογισμός είναι ενδεκτικοί και όχι ακυρωτικοί. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών απάντησε ότι οι προθεσμίες ή έχουν νόημα ή δεν έχουν.

Στην επιχειρηματολογία της η δημοτική αρχή υποστήριξε και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απαντά στις αποφάσεις των Δ.Σ. μετά από δύο μήνες και όχι μετά από ένα λόγω μειωμένου προσωπικού στις συνθήκες πανδημίας που διανύουμε.

Επικαλέστηκε επίσης η δημοτική αρχή ότι το 1/3 των Δήμων στη χώρα τώρα περνά ανάλογες αποφάσεις και ότι και πέρσι τα αντίστοιχα θέματα πέρασαν στις 28 Δεκεμβρίου.

Από την συνεδρίαση απείχαν εκτός από τους συνδυασμούς της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων», της «Δύναμης Σερραίων» που είχαν προαναγγείλει την απόφαση τους να μην συμμετέχουν στις συνεδριάσεις, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Διάβαση Πεζών» Αντώνης Γεωργούλας αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Τερζής και Θένια Χαραλαμπίδου για τους ίδιους λόγους( συνεδριάσεις την τελευταία στιγμή) και ο Παύλος Φαρμάκης( Λαϊκή Συσπείρωση) για επαγγελματικούς λόγους.

 

Δ.Ν.

 

https://sertharros.g

 

 
  

Σχετικά Άρθρα