Αρχική Τεχνολογία Δήμος Σερρών : Η δικαίωση μου

Δήμος Σερρών : Η δικαίωση μου

από ttt

Η οποία ήρθε μετά από πολύ αγώνα που έκανα τα τελευταία χρόνια, και δη από το διάστημα, που ήταν ακόμη ο κύριος Παπαδίκης αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Σερρών για το κυκλοφοριακό γίγνεσθαι αυτής της Πόλης και ταυτόχρονα για την προτεραιότητα των οχημάτων,  εισερχομένων και ευρισκομένων εντός των Κυκλικών Κόμβων. Ο κ. Παπαδίκης με δική μου πρωτοβουλία είχε τοποθετήσει στις εισόδους των Κυκλικών Κόμβων Αν. Θράκης – Σιδηροκάστρου και Κιλκίς – Παλαιολόγου την  πινακίδα Ρ-1 (ανάποδο τρίγωνο), το οποίο έδινε την προτεραιότητα στα εντός του κύκλου ευρισκόμενα οχήματα. Αυτή ήταν η σωστή σήμανση, η οποία όμως είχε μία διάρκεια μόνο έξη(6) μηνών και η οποία λειτούργησε άψογα. Δεν είχε τηρηθεί όμως η νόμιμη διαδικασία η οποία απαιτείται από το άρθρο 26 παρ. 4 του Ν2696/199 (ΚΟΚ) για τον ορισμό της προτεραιότητας με σήμανση, η οποία σύμφωνα με το άρθρο 10.2 του ίδιου νόμου εκτελείται κατόπιν σχετικής μελέτης.

Η μη τήρηση του αναφερόμενου Κώδικα έδωσε αφορμή για μια ξαφνική παρέμβαση του τότε Διοικητού της Τροχαίας κάτι που έφερε τα επάνω-κάτω μέχρι σήμερα, ώστε τα οχήματα που εισέρχονται να έχουν την προτεραιότητα. ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ, που αναφέρω αναλυτικά στο Βιβλίο μου < Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΒΩΝ>. Το βιβλίο βρίσκεται εις τριπλούν (3) στην τοπική Βιβλιοθήκη από τον Ιανουάριο 2013, μήνα που το τελείωσα.   Έφτασε ο μήνας Ιανουάριος και το νέο έτος 2022, δηλαδή πέρασαν 9 και περισσότερα χρόνια για να Δικαιωθώ επί τέλους για κάτι που το υπερασπίστηκα με δημοσιεύματα μου στον τοπικό ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, στην Ηλεκτρονική μου Σελίδα, <ΔΡΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ>, αλλά και στο Βιβλίο μου.

Πάντα επέμενα ότι τα εισερχόμενα οχήματα πρέπει να παραχωρούν την προτεραιότητα στα ευρισκόμενα εντός του Κύκλου. Αυτή τη τοποθέτησή μου την βασίζω σε επιστημονικά επιχειρήματα.

Τον Αύγουστο 2016 έλαβα ένα Ε-Mail από τον Καθηγητή Συγκοινωνιακών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Νίκο Ηλιού, ο οποίος εκφράστηκε με τα καλλίτερα λόγια για τις προσπάθειές μου, τις οποίες χαρακτήρισε σωστές. Μου ανέφερε την άποψή του, πως θέλει να πιστεύει, ότι η Δημοτική Αρχή με αξιοποιεί. Η απάντησή μου βέβαια ήταν αρνητική, διότι οι αρμόδιοι του Δήμου ήταν καθαρά αρνητικοί στις σωστές απόψεις μου.

Η διατύπωση Τεχνικής Άποψης του Συμβούλου του Δήμου Σερρών, καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κυρίου Νίκου Ηλιού, η οποία  συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 αναφέρει ότι, «Οι παραχωρήσεις προτεραιότητας στους κινούμενους εντός του κόμβου δεν διαφαίνεται να  δημιουργεί πρόβλημα καθυστερήσεων. Τουναντίον συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση του επιπέδου της  οδικής ασφάλειας».

Η δικαίωση μου στον αγώνα για την εφαρμογή της προτεραιότητας  στα οχήματα τα κινούμενα εντός του Κυκλικού Κόμβου άργησε πολύ αλλά επιτέλους ήρθε.

Ο Συντάξας

   Εμμανουήλ Χουρδάκης

 
  

Σχετικά Άρθρα