Αρχική Πολιτική Σέρρες : …………Στο πνεύμα των ……………Χριστουγέννων!

Σέρρες : …………Στο πνεύμα των ……………Χριστουγέννων!

από ttt

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων το θέμα τέθηκε ως εξής: Καθόλου Καρουζέλ, Καρουζέλ στον ποδηλατοδρόμο, Καρουζέλ στο διάδρομο των τυφλών.

 

Γιατί? Δεν υπάρχουν άλλοι χώροι στην πόλη, ή κάποιων τα συμφέροντα επιτάσσουν να αγνοηθούν, είτε οι τυφλοί, είτε οι ποδηλάτες?

 

  1. Στο πνεύμα των Χριστουγέννων κρίθηκε ότι πρέπει να προσβληθούν οι τυφλοί,  καθότι λίγοι.

 

Διότι είναι προσβολή ο δήμος να καταπατά τον διάδρομο τους με αυτή τη δικαιολογία. Αλήθεια τι μήνυμα στέλνει αυτή η κίνηση σε όσους συμπολίτες μας παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στις ράμπες με τη δικαιολογία του επείγοντος ή του χρόνου?

Στέλνει ένα μήνυμα ξεκάθαρο! Ότι τα δικαιώματα των ΑμεΑ μπορούν να γίνουν  λάστιχο, αν ο κάθε ένας κρίνει ότι υπάρχει «λόγος» γι’ αυτό.

 

  1. Στο πνεύμα των Χριστουγέννων επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί η διαχρονική  μη συνέχεια, λίγο παρακάτω για λίγα μέτρα, του διαδρόμου, στο διάστημα δηλαδή που συναντάται ο πεζόδρομος με την κάθετη οδό, ως ελαφρυντικό.

 

Δε γνωρίζω αν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί ο διάδρομος των τυφλών να διασχίσει το δρόμο.

Αν επιτρέπεται είναι ευθύνη διαχρονική του δήμου που δεν έχει γίνει. Σε αυτή την περίπτωση είναι εξοργιστικό να το επικαλούνται.

Αν δεν είναι εφικτό, από που και ως που δικαιολογείται το κλείσιμο του υπάρχοντος  διαδρόμου?

Αλήθεια, να επικαλεστεί και ένας οδηγός που παρκάρει σε μια ράμπα,  ότι στον παρακάτω δρόμο δεν υπάρχει ράμπα?

 

  1. Στο πνεύμα των Χριστουγέννων έγινε παράκαμψη… και το θέμα «λύθηκε»!

 

Ο τυφλός κατευθύνεται προς την κάθετη στον πεζόδρομο οδό και εκεί φυσικά πρέπει  να βρει τρόπο να περάσει το δρόμο.  Όπως και πριν τοποθετηθεί το Καρουζέλ. Άρα τι ακριβώς λύθηκε? Τι από όλα τα παραπάνω καινούργια που προκάλεσε η παρουσία του Καρουζέλ διορθώθηκε?

Επίσης η χάραξη μιας νέας διαδρομής για τυφλούς μπορεί να γίνει έτσι στο πόδι? Μήπως ο τυφλός για να κυκλοφορήσει μόνος ή με σκύλο συνοδό πρέπει από πριν να χαρτογραφήσει τη διαδρομή και τα σημεία πρόσβασης και τώρα η παράκαμψη τον δυσκολεύει; Διότι άλλη διαδρομή είχε μάθει.

Αλήθεια μήπως με αυτή την αντιμετώπιση του ζητήματος από τη δημοτική αρχή, δικαιώνεται ο οδηγός που λέει στον ανάπηρο ότι θα τον ανεβάσει στο σκαλοπάτι, ενώ έχει παρκάρει στη ράμπα?

 

Επειδή λοιπόν όλα έγιναν στο πνεύμα των Χριστουγέννων ας μην το επικαλούνται οι ακόλουθοι της δημοτικής αρχής στις τοποθετήσεις τους και ας μη μιλάνε για υπερβολική γκρίνια.

 

Δυστυχώς τα Χριστούγεννα θα εορταστούν υπό την παρουσία ενός Καρουζέλ πάνω σε διάδρομο τυφλών, το οποίο θα θυμίζει στους ΑμεΑ, στη Σερραϊκή κοινωνία και τα συμφέροντα, πόσες κατηγορίες ανθρώπων υπάρχουν στην πόλη και ποιος κάνει το κουμάντο!

 

Χρόνια πολλά!

 

Χουβαρδάς Γιάννης

 

Πρόεδρος Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών

 
  

Σχετικά Άρθρα