Αρχική Τοπικά Σέρρες: Με λαμπρότητα τελέστηκε το μνημόσυνο για τον Εμμανουήλ Παπά

Σέρρες: Με λαμπρότητα τελέστηκε το μνημόσυνο για τον Εμμανουήλ Παπά

από an

Παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, βουλευτών, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Δημάρχων και πλήθος κόσμου τιμήθηκε η μνήμη του Ήρωα Εμμανουήλ Παππά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων του 1821 ακριβώς 200 χρόνια από το θάνατο του.

To πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, στην ομώνυμη κοινότητα,  γενέτειρα του Σερραίου Αρχιστρατήγου της εθνικής μας παλιγγενεσίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου, ο οποίος μετά τα τέλος αυτής τέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής του ενδόξου Αρχιστρατήγου.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιστράτηγος Γεν. Επιτελείου Στρατού κ. Χαράλαμπος Λαλούσης ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι Ένοπλες δυνάμεις για να τιμήσουν την μεγάλη προσφορά του Εμμανουήλ Παπά με απόφαση του συμβουλίου του δίνεται ο βαθμός του Υποστρατήγου επί τιμή.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε  η κ. Ευαγγελία Παπατζιομάλου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Κοινοτική Σύμβουλος Εμμανουήλ Παπά.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρέλαση στο Ηρώων, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε παρέλαση πολιτιστικών, σχολικών και στρατιωτικών τμημάτων, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Εμμανουήλ Παππά.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Σερρών Φ. ΑραμπατζήΑν. ΧατζηβασιλείουΘ. ΛεονταρίδηςΛ. Αβραμάκης και Κ. Μπούμπας ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων,  ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Π. Σπυρόπουλος,

οι Δήμαρχοι: Αμπελοκήπων και Μενεμένης Λ. Κυρίζογλου, Σερρών Αλ. Χρυσάφης, Εμμ. Παπά Δ. Νότας και Βισαλτίας Αθ. Μασλαρινός, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του τόπου, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τμήματα σχολικών μονάδων και πολιτιστικών συλλόγων.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα