Αρχική Οικονομία Σέρρες : Ευρεία σύσκεψη για τα αρδευτικά δίκτυα

Σέρρες : Ευρεία σύσκεψη για τα αρδευτικά δίκτυα

από ttt

Στην Γενική Γραμματείας Ενωσιακών Πόρων Και Υποδομών, στο γραφείο του Δημήτρη Παπαγιαννίδη, βρέθηκαν σήμερα ο Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και οι Πρόεδροι του ΤΟΕΒ Προβατά και Φυλλίδος

 

Στην σύσκεψη που ακολούθησε συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης των αγροτικών υποδομών των Σερρών.

Η ανάρτηση του κου Παπαγιαννίδη

Υποδέχθηκα στα γραφεία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ τον Ειδικό Συνεργάτη του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή και συμμαχητή με την ΔΚΜ στην Αντιπροσωπεία ΤΕΕ συν. Γιάννη Χατζόπουλο, τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Προβατά Σερρών Κωνσταντίνο Μαναβούδη , τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Φυλλίδος Σερρών Κωνσταντίνο Νταράκη και τον Δήμαρχο Νέας Ζίχνης Παντελή Μπόζη.


Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε για θέματα της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με τους συνεργάτες μας, συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης των αγροτικών υποδομών των Σερρών.
Συζητήθηκε το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες των ΤΟΕΒ όπως εκτατικές καλλιέργειες Ρύζι, βαμβάκι, σιτηρά, δενδρώδεις κηπευτικά και η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και τυροκομίας .
ΘΕΜΑ της σύσκεψης ήταν η ένταξη στο Πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0 του εκσυγχρονισμού των πεπαλαιωμένων αγροτικών υποδομών ώστε να μπορέσει να προγραμματισθεί η έναρξη της υλοποίησης τους με φορέα υλοποίησης το ΥΠΑΑΤ.
Στόχος η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, εντός των χρονικών περιορισμών του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, με άμεσης προτεραιότητας δημόσια έργα με ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.
Αναλυτικές ανακοινώσεις θα δοθουν από τους κκ Υπουργούς.
Οι Σέρρες είναι ένα από τα πλούσια σε υδατικό δυναμικό διαμέρισμα της χώρας, που ταυτόχρονα είναι τυχερό, αφού έχουν υλοποιηθεί μεγάλα έργα αλλά στα συγκεκριμένα ΤΟΕΒ επιβάλλεται η Κατασκευή αρδευτικών δικτύων στις διάφορες ζώνες, για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα υπόγεια αρδευτικά δίκτυα. Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργού ΥΠΑΑΤ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ

 

 
  

Σχετικά Άρθρα