Αρχική Κοινωνικά Σέρρες: Εγκαινιάστηκε η Έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών»

Σέρρες: Εγκαινιάστηκε η Έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες- Οι φύλακες των αφανών»

από ttt

Την ευκαιρία να δούνε από κοντά εντυπωσιακές αναπαραστάσεις των Ευζωνικών στολών σε φυσικό μέγεθος δύο μέτρων,  να αγγίξουν τη φουστανέλα και το τσαρούχι και να αντιληφθούν το μεγαλείο αυτού του ξεχωριστού σώματος θα έχουν οι Σερραίοι που επιστεφθούν την έκθεση φωτογραφίας  «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών» η οποία φιλοξενείται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Σερρών.

 

Πρόκειται για μια δράση που υλοποιούν από κοινού ο Δήμος Σερρών, η Κ.Ε.ΔΗ.Σ., η Επιτροπή για τα 200 χρόνια και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. , στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Οι Εύζωνες, το επίλεκτο σώμα της Προεδρικής Φρουράς αποτελεί το θέμα της εικαστικής έκθεσης, μιας μακράς φωτογραφικής περιήγησης τεσσάρων ετών από την Δήμητρα Χατζηαδάμ η οποία κατάφερε να μπει μέσα σε αυτόν τον απρόσιτο χώρο, ακολουθώντας τους αυστηρούς κανόνες που τον διέπουν και με απέραντο σεβασμό και εκτίμηση, ανοίγει ένα «παράθυρο» στον περίκλειστο κόσμο της Προεδρικής Φρουράς. Η ματιά της συναντήθηκε με την αυστηρή καθημερινότητα των Ευζώνων, όχι μόνο εστιάζοντας στο ανέκφραστο βλέμμα, αλλά αναδεικνύοντας και την ανθρώπινη πλευρά τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Σερρών παρουσία τοπικών φορέων και κόσμου.

Η έκθεση φωτογραφίας έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε 19 πόλεις εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Οι Σέρρες αποτελεί τον 20ο  σταθμός της , ενώ παράλληλα μέρος αυτής θα φιλοξενηθεί στη Μελβούρνη στις 12 Δεκεμβρίου,  ημέρα ίδρυσης της Προεδρικής Φρουράς.»

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό και εισέρχεστε με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ταυτότητα και χρήση προστατευτικής μάσκας κατά την παραμονή σας στο χώρο.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο φουαγιέ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών από 10 έως 22 Δεκεμβρίου 2021.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 -13:30 & 18:30 – 21:00 | Τετάρτη απόγευμα κλειστά

 ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ

 
  

Σχετικά Άρθρα