Αρχική Οικονομία Νέα δημοσκόπηση: Τα ίδια και… χειρότερα περιμένει από το 2022 η πλειοψηφία των πολιτών!

Νέα δημοσκόπηση: Τα ίδια και… χειρότερα περιμένει από το 2022 η πλειοψηφία των πολιτών!

από ttt

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήδη δείχνει τη δύναμή του, κόβοντας «πόντους» και από τα δύο προπορευόμενα κόμματα

Μια ακόμη δημοσκόπηση που προβληματίζει όχι μόνο με τις απαντήσεις των συμμετεχόντων σε κάποιες ερωτήσεις, αλλά και με το γεγονός ότι τα ευρήματα από το κοινωνικό κομμάτι της δεν συμφωνούν και τόσο με εκείνα από το πολιτικό κομμάτι της.

Από τη μία, δηλαδή, έχουμε το ότι στη μεγάλη πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες θεωρούν πως η κυβέρνηση τα έχει κάνει θάλασσα στους χειρισμούς της με την πανδημία, σε σημείο που θεωρούν πως τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα το 2022, κι από την άλλη, η ψαλίδα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει. Σε αυτό βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι η αλλαγή στην ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. έφερε σημαντική αύξηση στα ποσοστά του, κόβοντας, παράλληλα, «πόντους» κυρίως από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και πάλι, κάτι δεν μας κάθεται καλά.

xeirotero 2022

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της εταιρίας Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό το Open δείχνει αύξηση τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων για το ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο, χάρη, προφανώς, στην εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία, καταγράφει ποσοστό 13,6% έναντι 9,7% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

psifos

antimetopisi

Την ίδια ώρα, τα δυο μεγάλα κόμματα καταγράφουν απώλειες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει ένα 2,5% και τη ΝΔ ένα 0,7%, με τη διαφορά ανάμεσά τους να καταγράφεται, πλέον, στις 11,5 μονάδες.

pandimia 2

Παράλληλα, ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. αποτιμάται θετικά από το κοινό, καθώς 40% των ερωτηθέντων απαντούν ότι έχουν θετική άποψη για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

androul

prostimo

 
  

Σχετικά Άρθρα