Αρχική Παραπολιτικά Η πρώτη «κόντρα» κυβέρνησης – νέας ηγεσίας ΚΙΝΑΛ: «Πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης» ζητά το Μαξίμου

Η πρώτη «κόντρα» κυβέρνησης – νέας ηγεσίας ΚΙΝΑΛ: «Πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης» ζητά το Μαξίμου

από ttt

Ο στόχος των «κυβερνητικών κύκλων» που

κατηγόρησαν τη Χαριλάου Τρικούπη ότι αντιδρά σαν… ΣΥΡΙΖΑ και η -σαν «απολογητική»- απάντηση του Κινήματος Αλλαγής.

 

Η πρώτη αντιπαράθεση του Μεγάρου Μαξίμου με τη νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι γεγονός!

«Κυβερνητικοί κύκλοι» επιχείρησαν την Πέμπτη να «τεστάρουν» τα αντανακλαστικά της Χαριλάου Τρικούπη, κυρίως όμως να θέσουν τα «υγειονομικά όρια» μέσα στα οποία η αντιπολίτευση είναι «υπεύθυνη», δηλαδή… ανώδυνη, και συνεπώς… αρεστή!

Το Μαξίμου, δηλαδή για όποιον -όπως λέει ο ποιητής- «ακούει πέρα από τα λεγόμενα», προειδοποιεί τη νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής για τα όρια που μπορεί να κινηθεί, ώστε να συνεχίσει να… πριμοδοτείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ! Απαράβατος όρος να δηλώνει ότι «δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», να κρατά δηλαδή, αν και κόμμα της αντιπολίτευσης, κομμένο ακόμα και το διάλογο με άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης-και δη με την αξιωματική αντιπολίτευση! Η εκτίμηση της στήλης είναι πως η ανταπάντηση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν «απολογητική» προς το Μαξίμου, ενώ άφηνε (ακούσια) αιχμές και κατά της προηγούμενης ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής. Πιθανότατα από απειρία, συνεπώς θα πρέπει να δοθεί χρόνος στη νέα ηγεσία για να βρει τα πατήματά της.

Τι δήλωσαν οι κυβερνητικοί κύκλοι

Κυβερνητικοί κύκλοι, που προφανώς διείδαν πως το Κίνημα Αλλαγής «ξεφεύγει» από τα όρια της κριτικής που του… επιτρέπει το Μαξίμου, ώστε να το «πριμοδοτεί», εξέδωσαν ανακοίνωση-απάντηση:

«Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σαν να διαβάζεις ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Τις ίδιες γενικόλογες καταγγελίες, δίχως καμία συγκεκριμένη πρόταση. Παρά τις διακηρύξεις, η διατύπωση προτάσεων αποδεικνύεται τελικά πολύ πιο δύσκολο πράγμα από τον εύκολο καταγγελτικό λόγο»!

Τι απαντά η Χαριλάου Τρικούπη

Πηγές του Κινήματος Αλλαγής απάντησαν ως εξής στους «κυβερνητικούς κύκλους»:

«”Κυβερνητικά στελέχη” διαρρέουν ότι η ανακοίνωσή μας μοιάζει με του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν όλοι απέναντί τους να μοιάζουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους βολεύει. Έτσι είχαν καλομάθει. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Αντί να επενδύουν τόσο χρόνο σε αχρείαστες πολιτικές εντυπώσεις, καλύτερο θα ήταν να λάβουν υπόψη την έκθεση Τσιόδρα -Λύτρα ή έστω να εφαρμόζουν στην ώρα τους αυτά που τους προτείνουμε, όπως την επέκταση της υποχρεωτικότητας στο δημόσιο, την τηλεργασία, τους συστηματικούς ελέγχους, την ιχνηλάτηση, την έγκαιρη και βιώσιμη ενίσχυση του ΕΣΥ κ.α. Η κυβέρνηση όμως προτιμά να είναι ευχάριστη, παρά χρήσιμη. Τις τραγικές συνέπειες των επιλογών της, τις πληρώνει η ελληνική κοινωνία».

Η αρχική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Η αρχική ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση έχει ως εξής:

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σήμερα λαμβάνονται καθυστερημένα και δεν επαρκούν. Δεν μπορούν να ανακόψουν αποφασιστικά την διάδοση του ιού, καθώς δεν συνοδεύονται από σχεδιασμό για την αύξηση των εμβολιασμών, την ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και την προετοιμασία του συστήματος να αντιμετωπίσει το πέμπτο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών.

Είναι ώρα η ατολμία, η καθυστέρηση και ο φόβος του πολιτικού κόστους να πάψουν να υπαγορεύουν αποφάσεις που κοστίζουν σε ανθρώπινες ζωές, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Εμβολιασμοί, ενίσχυση του ΕΣΥ, αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, επιδημιολογική παρατήρηση με διενέργεια rapid και pcr test και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, είναι αναγκαία για την αναχαίτιση του νέου κύματος πανδημίας.

 
  

Σχετικά Άρθρα