Αρχική Παραπολιτικά Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Δεν έχω ανάγκη τις εγχώριες ελίτ»

Ανδρουλάκης από Ηράκλειο: «Δεν έχω ανάγκη τις εγχώριες ελίτ»

από an

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, τόπο καταγωγής του μίλησε  ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με προσωπική του επιθυμία μάλιστα, τον Νίκο Ανδρουλάκη προλόγισε η δασκάλα του, Ελένη Σαατσάκη η οποία μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον πρώην μαθητή της, εκθειάζοντας τον χαρακτήρα και την πολιτική του σκέψη.

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη πραγματοποιήθηκε στο «Αστόρια» παρουσία πλήθους φίλων και ψηφοφόρων του κινήματος. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ξεκίνησε την ομιλία του υπό βροχή, ενώ περίπου 2.000 υποστηρικτές του είχαν συγκεντρωθεί τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτήν, στην Πλατεία Ελευθερίας.

 


Από το επιτελείο του ευρωβουλευτή χαρακτήριζαν μάλιστα τη συγκέντρωση ως «παράσταση νίκης» ενόψει των εκλογών της Κυριακής, «από την τρίτη μεγαλύτερη κάλπη του ΠΑΣΟΚ μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο». Αύριο Τρίτη, στις 19:00 ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα, στο Γκάζι.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα νίκης, ανανέωσης και προοπτικής για το ΚΙΝΑΛ ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε από τη γενέτειρά του στη μεγάλη ευκαιρία που έδωσε η πανδημία στη σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, έκανε λόγο για ένα ψεύτικο διπολισμό στη χώρα μας από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τους πολίτες της κεντροαριστεράς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στις 5 και στις 12 Δεκεμβρίου ώστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, όπως είπε, να αλλάξει σελίδα.

Με αναφορές στην πολιτική του αφετηρία από την πόλη του Ηρακλείου ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε με έμφαση “δεν έχω ανάγκη τις εγχώριες ελίτ, κάτι που αποδεικνύει και η πολιτική διαδρομή μου” και σημείωσε ότι αυτά που προέχουν για τη δημοκρατική παράταξη είναι η ανανέωση, η ενότητα, η αυτονομία και η προοπτική.

Κάνοντας ειδική αναφορά στο στοίχημα της ανανέωσης για το ΚΙΝΑΛ της νέας εποχής ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα των νέων νοοτροπιών, επισημαίνοντας ότι πρόθεσή του είναι να εργαστεί για ένα κόμμα ανοιχτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, με αξιοκρατική ψηφοδέλτια.

Απευθυνόμενος στη λαϊκή βάση του κινήματος ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για βαριά κληρονομιά και ιστορική ευθύνη της δημοκρατικής παράταξης, την οποία όπως τόνισε οραματίζεται πολιτικά αυτόνομη.

“Ελάτε” είπε κλείνοντας την ομιλία του μέσα σε συγκινησιακή φόρτιση “να ξανακάνουμε τον ήλιο της κοινωνικής δικαιοσύνης να ανατείλει ξανά. Αυτή είναι η προσωπική μου αγωνία και σας καλώ όλους μαζί να αλλάξουμε πορεία”.

Δείτε το βίντεο

 
  

Σχετικά Άρθρα