Αρχική Εθνικά Θέματα Σέρρες : Τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Σέρρες : Τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

από ttt

Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1982 (νόμος 1582/82) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου (ημερομηνία της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942) για να τιμηθεί η αντίσταση των Ελλήνων κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944.

 

 

Στις Σέρρες τελέστηκε σήμερα επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Ακολούθησε ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Φωστηρόπουλο – Διευθυντή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Στη συνέχεια έγινε μετάβαση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Εμπορίου, όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και από φορείς.

Επισημαίνεται ότι λόγω των μέτρων που λαμβάνονται που την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού covid-19, oι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

 

 https://www.serrespost.gr

 

 
  

Σχετικά Άρθρα