Αρχική Πολιτική Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

από an

Με σκοπό να αναδείξουν τα προβλήματα που δημιουργούνται στους ίδιους αλλά και στο σύστημα υγείας με την αναστολή της εργασίας τους και ζητώντας να επιστρέψουν σε αυτή, υγειονομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και βοηθητικό προσωπικό που βρίσκονται σε αναστολή πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Σερρών

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης με Κινητοποιήσεις που οργάνωσε Πανελλαδικά η ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία της χώρας για την άρση των Αναστολών Εργασίας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών βρίσκονται σε αναστολή από την 1η Σεπτεμβρίου 115 υγειονομικοί (από τους 125 που ήταν αρχικά), με τους 48 από αυτούς να είναι νοσηλευτές.

«Έχουμε κάνει αρκετές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να αναδείξουμε το πρόβλημα ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο με την αύξηση των κρουσμάτων. Στο Νοσοκομείο Σερρών η κλινική covid και η ΜΕΘ είναι γεμάτες και δεν ξέρουμε αύριο το πώς θα αντεπεξέλθουμε» είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Γιάννης Αγοραστός, που αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται στο Νοσοκομείο με τη νοσηλεία ασθενών. «Οι εργαζόμενοι είμαστε σε  εξουθένωση,  στα πρόθυρα ενός burnout, είδατε τις χθεσινές εικόνες με τον γιατρό στη Λάρισα που λιποθύμησε, είμαστε εξαντλημένοι, δε μπορούμε να πάρουμε άδειες εδώ και μήνες και πραγματικά το σύστημα υγείας πιέζεται» είπε ο κ. Αγοραστός, υπογραμμίζοντας ότι η κινητοποίηση έχει στόχο να προβληματίσει τους υπευθύνους και οι 7.000 που είναι με αναστολή σε όλη την Ελλάδα να επιστέψουν στο χώρο εργασίας τους για να βοηθηθούν και οι ίδιοι γιατί δεν πληρώνονται αλλά και το σύστημα υγείας της χώρας.

Για την αναπλήρωση των κενών ο κ. Αγοραστός είπε ότι δεν έχουν έρθει πολλοί νοσηλευτές -είναι λιγότεροι από δέκα-  αφού το επάγγελμα του νοσηλευτή είναι το πιο περιζήτητο που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχουν νοσηλευτές ώστε να καλυφθούν τα κενά. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε, το Υπουργείο προσανατολίζεται να μετατρέψει το 3μηνο σε 12μηνη σύμβαση μήπως και έρθουν κάποιοι νοσηλευτές.

Ο κ. Αγοραστός είπε ότι οι περισσότεροι από τους 115 που είναι σε αναστολή είναι μόνιμοι, ενώ όσον αφορά τους συμβασιούχους και το αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους δήλωσε: «Στη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό μας είπε ότι οι συμβάσεις προσωρινά θα ανανεωθούν και δεν έχει σχέση αν ο εργαζόμενος είναι με αναστολή ή όχι».

 

 
  

Σχετικά Άρθρα