Αρχική Αθλητικά Σέρρες : Το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο

Σέρρες : Το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο

από ttt

Με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε στις Σέρρες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών σε πάγκο.

 

Οι αθλητές που πήραν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Μπακοχρήστος, ο Κώστας Δήμου, ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης και ο Πασχάλης Κουλούμογλου, ο αθλητής του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκου ΑμεΑ Αθανάσιος Βαγενάς που θα αγωνιστεί με τα Ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τέλη Νοεμβρίου στην Τυφλίδα αλλά και νέοι αθλητές από Ελλάδα και Κύπρο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κερδίζοντας το χειροκρότημα όσων βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών.

Αργυρό μετάλλιο ο Βαγενάς

Τη δεύτερη θέση στην Ελλάδα στην κατηγορία του και το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής του  Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκου ΑμεΑ Αθανάσιος Βαγενάς. «Ο Θανάσης έκανε ατομικό ρεκόρ κι έδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιωαννίδης υπογραμμίζοντας ότι ο Σερραίος πρωταθλητής έχει μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη κι έχουν πλέον την ευκαιρία να προπονούνται μαζί για να φέρουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις.

Όσον αφορά τη διοργάνωση ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιωαννίδης είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Οργανωτικά η διοργάνωση ήταν φανταστική. Συγχαρητήρια στον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό-ΑμεΑ, στην ομοσπονδία και σε όσους συνέβαλαν σε αυτό. Όλα ήταν άψογα. Η κ. Θωμαή Θεοδωρίδου έκανε εξαιρετική δουλειά. Στο αγωνιστικό μέρος είχαμε πολλές συμμετοχές νέων αθλητών που είχαν πολύ καλή παρουσία. Η εθνική ομάδα ήταν εδώ αλλά είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο αφού τα παιδιά προέρχονται από τη συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και δεν είναι στην καλύτερη τους κατάσταση. Εμείς θα πάμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Τυφλίδα. Η συμμετοχή σε αυτήν τη διοργάνωση είναι στην διαδικασία πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι».

Με την Ελληνική ομάδα θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο οι Βαγενάς, Δήμου, Μωϋσιάδης και Κουλούμογλου με τους δυο από τους τέσσερις αθλητές να έχουν καταγωγή από τις Σέρρες.

 https://www.ertnews.gr/

 
  

Σχετικά Άρθρα