Αρχική Διεθνή Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: «Στα Σκόπια υπάρχει ρητορική μίσους προς τη Βουλγαρία»

Πρωθυπουργός Βουλγαρίας: «Στα Σκόπια υπάρχει ρητορική μίσους προς τη Βουλγαρία»

από user1

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Στέφαν Γιάνεφ, δήλωσε ότι όσον αφορά τη Βόρεια Μακεδονία, η κυβέρνηση στη Σόφια σκοπεύει να συνεχίσει την πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι τώρα, δηλαδή να προστατεύσει το βουλγαρικό εθνικό συμφέρον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε συνέντευξή του στη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, είπε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών δεν πρέπει να μεταφερθεί στην ΕΕ.

«Η διαφορά μεταξύ δύο γειτονικών χωρών δεν πρέπει να μεταφερθεί στην ΕΕ. Η Βουλγαρία πρέπει να επικεντρωθεί στο διάλογο και τη συνεχή επαφή, με τις αρχές της Δημοκρατίας της  Βόρειας Μακεδονίας να αναζητήσουν μια λύση στο όνομα του κοινού μας μέλλοντος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Γιάνεφ, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να χαθούμε στο παρελθόν, αλλά να αναζητήσουμε λύση στο μέλλον».

«Η Βουλγαρία θέλει έναν κανονικό διάλογο, θέλει να σταματήσει η γλώσσα του μίσους, καθώς και η εκπαίδευση για μίσος προς τη Βουλγαρία. Θέλει επίσης να σταματήσει η κακή στάση απέναντι σε άτομα με βουλγαρική αυτογνωσία στη Μακεδονία. Έτσι, αυτά τα πράγματα θα λυθούν και θα βρεθεί η σωστή φόρμουλα», σχολίασε ο Γιάνεφ, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι αυτό θα συμβεί στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά το τέλος Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, όταν γίνουν οι εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, ο διάλογος θα αποκτήσει νέο νόημα.

«Δεν θα υπάρξει αλλαγή στη βουλγαρική θέση, επειδή αυτή καθορίστηκε από τη Βουλγαρική Εθνοσυνέλευση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Στέφαν Γιάνεφ.

Expres.mk

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  τηςενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίουπαραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα