Αρχική Κοινωνικά Σέρρες : Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Οικοκυρική Σχολή της «ΕΜΜΕΛΕΙΑ»

Σέρρες : Ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Οικοκυρική Σχολή της «ΕΜΜΕΛΕΙΑ»

από ttt

Με ανακοίνωσή της η Φιλόπτωχος Αδελφότης

Κυριών η «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές στην Οικοκυρική Σχολή της για το σχολικό έτος 2021-2022. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου 2021 στα Γραφεία της Σχολής, τα οποία βρίσκονται στην οδό Γενναδίου 3 στις Σέρρες.

 

Στην Οικοκυρική Σχολή της «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» μπορούν να εγγραφούν και να φοιτήσουν μαθήτριες ηλικίας 15 έως 35 ετών. Η φοίτηση είναι διετής και δωρεάν, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου 2021 και θα διεξάγονται καθημερινά από 09.00 έως 13.00.

Φέτος θα διδαχθούν τα παρακάτω μαθήματα:

Α’ τετράμηνο : Πλέξιμο, Ραπτική, Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική.

Β’ τετράμηνο : Πλέξιμο, Ραπτική, Μαγειρική- Ζαχαροπλαστική, Κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος.

Επίσης, η «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», θέλοντας να διευκολύνει τη φοίτηση μαθητριών απ΄ όλο το Νομό Σερρών, αναλαμβάνει τη δωρεάν μετακίνησή τους, από και προς την Οικοκυρική Σχολή.

Στο τέλος της διετούς φοίτησης χορηγείται στις μαθήτριες «ΠΤΥΧΙΟ ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ», ένα σημαντικό εφόδιο για όσες θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τα αντικείμενα που διδάσκονται στη σχολή (π.χ. εργαστήριο επισκευής ρούχων, εργαστήριο παρασκευής γρήγορων γευμάτων, ζαχαροπλαστικής κτλ.)

Επίσης, στο τέλος της σχολικής χρονιάς, γίνεται Έκθεση των Εργοχείρων των μαθητριών με σκοπό την ανάδειξη του έργου τους.

Η φοίτηση στο φιλικό και υποστηρικτικό περιβάλλον της Σχολής, η οποία στελεχώνεται με άριστα καταρτισμένες Δασκάλες, βοηθάει τις μαθήτριες να αναπτύξουν τα ταλέντα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να αποκτήσουν δεξιότητες συνεργασίας, λήψης πρωτοβουλιών και αποφάσεων.

Για να δείτε την ανακοίνωση της «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», πατήστε εδώ:

 
  

Σχετικά Άρθρα