Αρχική Κοινωνικά Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της Ν.Μπακογιάννη για το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της Ν.Μπακογιάννη για το θάνατο του 23χρονου Ιάσονα έξω από τη Βουλή

από an

Ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του αστυνομικού της φρουράς της βουλευτού της ΝΔ και πρώην υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα έξω από τη Βουλή, τον Μάρτιο του 2021, με τραγικό θύμα τον 23χρονο δικυκλιστη Ιάσονα.

Η ποινική διαδικασία κινήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Απόστολος Ανδρέου στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Τροχαία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τις συνθήκες του δυστυχήματος και τέθηκαν υπόψη των αρμόδιων αρχών, ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου το οποίο είχε τεθεί στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη φέρεται να έστριψε παράνομα επί της Βασιλίσσης Σοφίας για να εισέλθει στο προαύλιο χώρο της Βουλής, ενώ η συγκεκριμένη είσοδος χρησιμοποιείται αποκλειστικά από οχήματα στα οποία επιβαίνουν υπουργοί ή βουλευτές.
Με δεδομένο, ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν επέβαινε στο όχημα ο οδηγός όφειλε να εισέλθει στη Βουλή από την είσοδο της Λ. Αμαλίας, κάτι όμως που δεν έκανε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την μηχανή που οδηγούσε ο νεαρός Ιάσονας.

 
  

Σχετικά Άρθρα