Αρχική Κοινωνικά Ισχυρή καταιγίδα “σάρωσε” Τούζλα και Κάρυανη

Ισχυρή καταιγίδα “σάρωσε” Τούζλα και Κάρυανη

από ttt

Εικόνες καταστροφής άφησε στο πέρασμα της η ισχυρότατη καταιγίδα που «χτύπησε» νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 18/9 την περιοχή της Τούζλας-Κάρυανης!

 

Μέσα σε λίγα λεπτά όλο το παραλιακό, και όχι μόνο, μέτωπο της περιοχής διαλύθηκε στην κυριολεξία από ένα φαινόμενο που σχηματίστηκε στο Στρυμονικό κόλπο, η ένταση του οποίου είχα αρχικά υποτιμηθεί, και έφτασε στο σημείο να «σαρώσει» όλο το δυτικό κομμάτι της ΠΕ Καβάλας, μιας και έφτασε μέχρι και τη Νέα Πέραμο και την Καβάλα, αλλά και το Βορειοδυτικό κομμάτι της Θάσου!Σύμφωνα με το kavalapost.gr, το «κακό» ξεκίνησε περίπου στις 15:25 και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είχε διάρκεια περίπου μισής ώρας, όπου οι ριπές του ανέμου ξεπέρασαν ακόμα και τα 8 μποφόρ! Η ισχυρή βροχή και η δύναμη του αέρα είχε ως αποτέλεσμα να «ξεριζωθούν» πακτωμένες ομπρέλες στις οργανωμένες παραλίες τις περιοχής (ορισμένες από τις οποίες κατέληξαν στη θάλασσα), να «ξηλωθούν» τέντες και να διαλυθούν υποδομές, ενώ από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Μόνο κάποιοι μικροτραυματισμοί σημειώθηκαν από ορισμένους που αρχικά αψήφησαν τη δύναμη του φαινομένου, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο και φρόντισαν να βρουν ασφαλή σημεία μέχρι να περάσει η… «μπόρα».

 

 
  

Σχετικά Άρθρα