Αρχική Εθνικά Θέματα Belharra: Ο ελληνικός Στόλος αλλάζει επιτέλους ΕΠΙΠΕΔΟ…

Belharra: Ο ελληνικός Στόλος αλλάζει επιτέλους ΕΠΙΠΕΔΟ…

από an

Οι φρεγάτες Belharra οδηγούν τον ελληνικό Στόλο σε άλλο επίπεδο. Οι δυνατότητες του μεγάλες και θα τις ανακαλύψουν μόνο τα πληρώματα τους. Οι Γάλλοι ακόμη και τις φρεγάτες Fremm δεν τις έχουν ακόμη τουλάχιστον για “περιήγηση” και αυτό το διαπιστώσαμε όταν μία απ΄ αυτές είχε έρθει στον Πειραιά. Είδαμε μόνο το ελικοδρόμιο της. Η φρεγάτα Belharra χρειάζεται

μόλις 60 άτομα πλήρωμα και άλλοι τόσοι μπορούν να υποστηρίζουν το πλοίο από τη ξηρά!


Όπως λένε οι Γάλλοι “η FDI HN θα αποτελεί, πλεονέκτημα ισχύος και κυριαρχίας για την Ελλάδα. Εξοπλισμένη με εως 32 βλήματα Aster ή με συνδυασμό Aster και MICA NG βλημάτων, 21 RAM, 8 Exocet MM 40 B 3, MU 90 lightweight torpedoes και πυροβόλο 76 mm, προσφέρει απαράμιλλες δυνατότητες για το συνεχή έλεγχο του εναέριου και θαλάσσιου χώρου και αυτονομία δράσης για την υποστήριξη των αμυντικών και πολιτικών στόχων που έχουν τεθεί. Όπως όλες οι φρεγάτες της Naval Group η FDI HN θα είναι πλήρως διαλειτουργική με τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Θα διαθέτει ακόμη δυνατότητες να αναλάβει οποιονδήποτε πολλαπλό ρόλο σε κάθε είδους συμμαχικό στόλο, αλλά και στον Ελληνικό.

Η FDI HN είναι το αποτέλεσμα των καλύτερων τεχνολογιών από τις ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες Thales, MBDA και Naval Group. κ.λπ. Ο φόρτος των βλημάτων Aster μπορεί να εμπλέξει στόχους πολύ γρήγορα σε κάθε κατεύθυνση και να εξασφαλίσει μια ασύγκριτη hit-to-kill δυνατότητα, κανοντας δυνατή την αντιμετώπιση οποιασδήποτε επίθεσης κορεσμού.
Η FDI HN έχει σχεδιαστεί ώστε να δύναται να εξοπλιστεί με τους Naval Cruise Missiles, μια δυνατότητα μακρού πλήγματος μοναδική στην αγορά, με ικανότητα να αντιπετωπίσει τις πρόσφατες απειλές. Οι φυσικές και ψηφιακές της υποδομές της FDI εγγυώνται μελλοντικές δυνατότητες εξέλιξης, γεγονός που θα διασφαλίσει ότι το Ελληνικό Ναυτικό θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες και μελλοντικές απειλές κατά τη διάρκεια ζωής του πλοίου (UAVs, Cyber, βαλλιστικούς πυραύλους, υπερηχητικούς πυραύλους, απειλές stealth κάτω ή πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας)
.

 

Militaire.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα