Αρχική Παραπολιτικά «Strategic patience» – Δεν θα γίνει σήμερα ο Ανασχηματισμός

«Strategic patience» – Δεν θα γίνει σήμερα ο Ανασχηματισμός

από an

Το κορυφαίο ερώτημα τις τελευταίες ώρες είναι πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός.
Η αναδόμηση του υπουργικού συμβουλίου έχει προαναγγελθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και δεδομένων των συνθηκών, η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρέθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες προκειμένου να προχωρήσει στην εγγραφή της κόρης του Δάφνης στο πανεπιστήμιο Yale, θεωρήθηκε η αρχή της πραγματοποίησης των αλλαγών στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο ερώτημα «πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός;
Είναι θέμα ωρών ή θα απαιτηθούν κάποιες ημέρες για την οριστικοποίηση των αλλαγών;» συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε με νόημα συμβουλεύοντας: «Strategic patience».

Προφανώς, όταν από το πρωθυπουργικό γραφείο λένε ότι χρειάζεται «στρατηγική υπομονή» εννοούν ότι ο ανασχηματισμός δεν θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών.

Ο όρος… στρατηγική υπομονή, παραπέμπει στην «διπλή» πολιτική που ακολούθησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έναντι της Βόρειας Κορέας. Από την μια παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις του καθεστώτος της Πιονγιανγκ ώστε να είναι έτοιμος για επιβολή κυρώσεων στον Κιμ Γιονγκ Ουν – χωρίς ωστόσο , την ίδια στιγμή να αποκλείει ακόμα και την επιβράβευση κινήσεων που θα μπορούσαν να αποφορτίσουν την ένταση

Την ίδια στιγμή, το δόγμα της «στρατηγικής υπομονής» σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός περιμένει από τους πιθανούς διεκδικητές υπουργικής θέσης να συνεχίσουν τη δουλειά και την παραγωγή έργου χωρίς «να κατεβάσουν τα μολύβια» θεωρώντας ότι οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προειλημμένες και δεν αλλάζουν ό,τι κι αν συμβεί.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι το αυριανό υπουργικό συμβούλιο που έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, με θέμα την πορεία των έργων αποκαταστάσης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, θα είναι εκ των πραγμάτων και ένα τεστ για τους εμπλεκόμενους υπουργούς.

«Strategic patience» – Δεν θα γίνει σήμερα ο Ανασχηματισμός

 
  

Σχετικά Άρθρα