Αρχική Τοπικά Σιδηρόκαστρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία λατομείου στον Λαϊλιά

Σιδηρόκαστρο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία λατομείου στον Λαϊλιά

από an

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας δυναμική και με παλμό και με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ στο λατομείο στον Λαϊλιά» πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το Δημαρχείο στο Σιδηρόκαστρο οι κάτοικοι των κοινοτήτων Αχλαδοχωρίου, Καπνοφύτου και Καρυδοχωρίου.

ΣύνταξηΛεωνίδας Κασάπης
Αντιδρούν στο ενδεχόμενο λειτουργίας λατομείου γρανίτη σε δημόσια δασική έκταση, εντός «Natura 2000», στα όρη Βροντούς – Λαϊλιάς, στη θέση «Χέρσο» της τοπικής κοινότητας Αχλαδοχωρίου, μέσα στο δάσος, κάνοντας λόγο για “οικολογικό έγκλημα με τεράστιες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή”.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν κάτοικοι του Αχλαδοχωρίου, του Καρυδοχωρίου, του Καπνοφύτου , του Σιδηροκάστρου εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων και επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σερρών και της Περιφέρειας.

Η τυχόν εγκατάσταση και λειτουργία ενός λατομείου γρανίτη θα αποτελέσει το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα στον Λαϊλιά, το οποίο θα προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια την απόλυτη καταστροφή μια περιοχής απείρου φυσικού κάλλους, υποστήριξαν οι κάτοικοι σε δηλώσεις τους.

Ένταση επικράτησε μεταξύ των εκπροσώπων των κατοίκων και του δημάρχου ζητώντας να εκδοθεί συγκεκριμένο ψήφισμα κατά της δημιουργίας λατομείου.

Στο μεταξύ σε χθεσινή συνεδρίασή του, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής γνωμοδότησε αρνητικά για την εγκατάσταση και λειτουργία λατομείου γρανίτη στον ορεινό όγκο Λαϊλιά.

 

 

 

ΕΡΤNEWS

 
  

Σχετικά Άρθρα