Αρχική Τοπικά Ως 31 Αυγούστου η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου

Ως 31 Αυγούστου η απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου

από an

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου και κατ’ επέκταση στην επικράτεια του Δήμου Σιντική για τις ημέρες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 3 (Υψηλή) αποφάσισε η Αντιπεριφέρεια Σερρών σε συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω της υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιά, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ενεργοποιείται η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές.

Συγκεκριμένα τα σημεία είναι:

Α) Στον ορεινό όγκο Λαϊλιά (πάνω από την Ορεινή)

Β) Στο περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου

Γ) Στο περιαστικό δάσος Άνω Ποροϊων

Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν για τις ημέρες που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 3Υψηλή μέχρι και 31 Αυγούστου 2021.

Η απαγόρευση αφορά την ημέρα πρόβλεψης και ενεργοποιείται άμεσα σε κάθε περίπτωση που εκδίδεται από το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2021. Έχει ισχύ από τις 7:30 το πρωί της ημέρας πρόβλεψης έως τις 7:30 το πρωί της επόμενης.

Για την εφαρμογή του μέτρου αποδεχόμαστε τον σχεδιασμό της Διοίκησης Π.Υ.Ν.Σερρών ως κάτωθι:

Ορίζονται 6 Σημεία Ελέγχου και Απαγόρευσης εισόδου, ως εξής:

Από την ΕΛ.ΑΣ με περιπολικά και τη χρήση φραγμών-εμποδίων:

  • Για το περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου
  • Για το περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου στην Ι.Μ Κηρύκου και Ιουλίτης
  • Για το περιαστικό δάσος Σιδηροκάστρου στο σημείο Πισίνες
  • Για το περιαστικό δάσος Άνω Ποροϊων στην κατασκήνωση Πλατανακίων
  • Για το περιαστικό δάσος Άνω Ποροϊων στον Άγιο Δημήτριο
  • Για το περιαστικό δάσος στο Μανδράκι

Επίσης, προβλέπεται η απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος, από τα περιπολικά οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος και ΕΛ.ΑΣ, εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία των ανωτέρω περιοχών κατόπιν έγκρισης της Π.Υ.Ν.Σερρών.

Παράλληλα, θα καταγράφονται οι πινακίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, που κινούνται στις ανωτέρω περιοχές, ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν στον σχεδιασμό και δράσεις για τη συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Π.Ε Σερρών, αντιπυρικής περιόδου 2021, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Οι παραβάτες της απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με το άρθρο 34 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του Ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6, 1ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και λοιπές διατάξεις». Η συγκεκριμένη απόφαση θα αρχίσει να ισχύει μετά την 13η Αυγούστου 2021.

Για οποιοδήποτε περιστατικό είτε απορία που μπορεί να προκύψει από τα παραπάνω, απευθυνθείτε είτε στον Αντιδήμαρχο Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας κ.Ιωάννη Τορουνίδη 6948288397, είτε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Σιντικής Αριστείδη Καρατζούλη στο τηλέφωνο: 6937179087, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς ανά περιοχή από τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο διαδίκτυο.

 
  

Σχετικά Άρθρα