Αρχική Τοπικά Νέα παράταση στα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών έως το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021

Νέα παράταση στα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών έως το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021

από an

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής ανακοινώνεται ότι με απόφαση που συνυπογράφουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και οι Υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος & Ενέργειας παρατείνονται μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 20 Αυγούστου 2021 τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών, όπως αυτά προβλέπονται στην από 05 Αυγούστου 2021 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύεται:

1) Κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών στο σύνολο της Επικράτειας, με τους παραβάτες να τιμωρούνται από τις αρμόδιες αρχές με διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

2) Κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά με τους παραβάτες να τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή των παραπάνω, την διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή διοικητικών προστίμων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Για οποιοδήποτε περιστατικό ή απορία που μπορεί να προκύψει από τα παραπάνω,  απευθυνθείτε είτε στον Αντιδήμαρχο Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής κ.Ιωάννη Τορουνίδη 6948288397, είτε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής Αριστείδη Καρατζούλη στο τηλέφωνο: 6937179087.

 
  

Σχετικά Άρθρα