Αρχική Πολιτική ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ

ΕΡΩΤΑΣΘΕ ΚΥΡΙΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ

από user1

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

 

Το κόμμα “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου ήταν η έκπληξη των τελευταίων ευρωεκλογών, αλλά και των εθνικών εκλογών του Ιουλίου 2019! Στις οποίες ευρωεκλογές η “Ελληνική Λύση” κέρδισε μια έδρα από τις 21 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό 4,18%. Στις δε εθνικές εκλογές κέρδισε 10 έδρες με ποσοστό 3,70%!

Τα σημεία που θα ήθελα εδώ να επισημάνω είναι δυο! 

Πρώτον ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή πλατφόρμα HUFFPOST.GR με την υπογραφή του κ. Γιάννη Ξένου, μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων, και από ότι φάνηκε δεν επηρέασε 209.290 ψηφοφόρους να επιλέξουν με την ψήφο τους την “Ελληνική Λύση”!

Ας θυμηθούμε όμως ένα απόσπασμα αυτού του άρθρου:  

«…Μια από τις εκπλήξεις των ευρωεκλογών είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, με 4,14% και εκλέγει με άνεση έναν ευρωβουλευτή, τον επικεφαλής της, Κυριάκο Βελόπουλο. Το κόμμα του στην Βόρεια Ελλάδα σε πολλούς νομούς βγήκε τέταρτο (Δράμα, Πέλλα, Πιερία, Καβάλα και Έβρο), τρίτο στις Σέρρες και σε πολλούς άλλους πέμπτο (Κιλκίς, Ημαθία, Β΄ Θεσσαλονίκης, Β΄ Δυτικής Αττικής, Α΄ Θεσσαλονίκης, Κορινθίας και Χαλκιδικής) με ποσοστά παντού από 5% έως 7,78%, το ανώτερο στις Σέρρες. Η Ελληνική Λύση είναι προφανές ότι έλαβε από την Βόρεια Ελλάδα την ψήφο διαμαρτυρίας όσων τοποθετούνται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν ήθελαν να ψηφίσουν ΝΔ. Η δεύτερη δεξαμενή που άντλησε ψήφους είναι η Χρυσή Αυγή…

 

Η πολιτική διαδρομή του Κυριάκου Βελόπουλου…

 

Αλλά τα φώτα την επαύριον των εκλογών στον χώρο της ακροδεξιάς ή καλύτερα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας είναι στραμμένα στον Κυριάκο Βελόπουλο. Ο Κ. Βελόπουλος έχει συμπληρώσει είκοσι χρόνια στα δημόσια πράγματα. Ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με εκπομπές για τα εθνικά θέματα και τηλεπωλήσεις στη Θεσσαλονίκη, στα πρότυπα των Αμερικανών τήλε-ευαγγελιστών. Ευρύτερα στη Βόρεια Ελλάδα έγινε γνωστός με τις γιορτές για τον Μέγα Αλέξανδρο στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Το 2004 ο Γιώργος Καρατζαφέρης του έδωσε πανελλαδική προβολή, αφού ήταν μεταξύ των τηλεπωλητών (Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Λιακόπουλος κ.ά.) που ενέταξε στο ΛΑΟΣ…

Το 2007 εκλέχτηκε με τον ΛΑΟΣ βουλευτής στη Β΄ Θεσσαλονίκης και επανεξελέγη στις εκλογές του 2009. Τον Μάιο του 2010 ψήφισε, όπως και το σύνολο των βουλευτών του ΛΑΟΣ, το πρώτο μνημόνιο του ΓΑΠ. Τον Νοέμβριο του 2011, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, στήριξε την τρικομματική κυβέρνηση του Παπαδήμου, ενώ στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου από την κυβέρνηση Παπαδήμου, ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματός του, απείχε από την ψηφοφορία. Τον Μάιο του 2012, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, αποχώρησε με επεισοδιακό τρόπο από τον ΛΑΟΣ μαζί με άλλους βουλευτές (Αθ. Πλεύρης, Γ. Ανατολάκης κ.ά.). Ο Γ. Καρατζαφέρης από την καθημερινή του εκπομπή τον είχε αποκαλέσει “ρουφιάνο του κόμματος”. Προσχώρησε στη ΝΔ και τη στήριξε στις εκλογές του 2012…

 

Μεγάλες σκοτούρες για τον Κυριάκο Βελόπουλο…

 

Το 2012 ο Κ. Βελόπουλος είχε μεγαλύτερες σκοτούρες από το αν η κυβέρνηση Παπαδήμου θα περνούσε από τη Βουλή το “μνημόνιο 2”, ή αν θα επιβίωνε πολιτικά ο ΛΑΟΣ. 

Τον Ιανουάριο του 2012 συνελήφθηκαν στη Θεσσαλονίκη πάνω από πενήντα άτομα (επιχειρηματίες, στελέχη τραπεζών κ.ά.) ως εμπλεκόμενα σε τέσσερα κυκλώματα εκβιαστών και τοκογλυφίας, που δρούσαν πάνω από δέκα χρόνια. Εν τέλει, από όλους αυτούς, ένοχος κρίθηκε (τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο) μόνο ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης για υποθέσεις τοκογλυφίας…

 

Ο Μ. Καραμπέρης, εκτός από πολύ γνωστός επιχειρηματίας της νύχτας της Θεσσαλονίκης, αλλά και με τα κτηματομεσιτικά, είχε εμπλακεί με την πολιτική. Στις περιφερειακές εκλογές του 2009, ο Κ. Βελόπουλος κατέβηκε με το χρίσμα του ΛΑΟΣ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο ψηφοδέλτιό του ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ο Μ. ΚαραμπέρηςΣτον συνδυασμό ο Κ. Βελόπουλος είχε δώσει τον ταιριαστό τίτλο: “Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις”, και κατά τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίασή του, είχε πει για τον Μ. Καραμπέρη:

“Εμείς επιλέξαμε άνθρωπο που εργάζεται από μικρό παιδί για να επιβιώσει και πέτυχε να είναι από τους ισχυρότερους Βορειοελλαδίτες. Δεν επιλέγουμε ανθρώπους που περιμένουν από την πολιτική να επιβιώσουν. Εμείς επιλέξαμε προσωπικότητα που έρχεται να προσφέρει στους πολίτες…”!

 

 

Ο Γ. Καρατζαφέρης, στην έκρηξη του κατά του Βελόπουλου όταν έφυγε από το κόμμα του, δήλωσε στην εκπομπή του ότι κράτησε τον αχάριστο στο κόμμα του, παρά την εμπλοκή του με τον Καραμπέρη. Αλλά περασμένα ξεχασμένα…»!

 

ΑΚΚΕΛ: Ο Βελόπουλος συμμάχησε με τους Βούλγαρους Κομιτατζήδες του VMRO;

 

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι (2 χρόνια) και ο Κυριάκος Βελόπουλος, όπως και το κόμμα του (διότι είναι ιδιοκτησία του και ο ίδιος μη εκλεγμένος Πρόεδρος), ήταν θα έλεγα, πολλές φορές συνεπής με τα εθνικά ζητήματα που ταλανίζουν την Πατρίδα μας.

Ωστόσο παραμένει σε πολύ χαμηλές πτήσεις (δημοσκοπικά) “φλερτάροντας” επικίνδυνα με το εξασφαλίζω ή όχι είσοδο στην επόμενη Βουλή!

Όμως το γεγονός, πως δεν πείθει τον ελληνικό λαό, ώστε να απογειωθεί εκλογικά, από τη στιγμή που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εισπράττουν ήδη την λαϊκή οργή, θα μου επιτρέψετε να το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μου!

Σήμερα, αφού παραπάνω παρέθεσα την πρώτη επισήμανση, θα σας παραθέσω παρακάτω και τη δεύτερη!

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος (ΑΚΚΕΛ) είναι ένα κόμμα που κυρίως δραστηριοποιείται στην Βόρεια Ελλάδα και οι πολιτικές του παρεμβάσεις δημιουργούν ιδιαίτερη αίσθηση! 

Έτσι στις 3 Ιουλίου 2021 το ΑΚΚΕΛ μας γνωστοποιούσε, πως:

«Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσε η δημοσιοποίηση ότι η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου συμμετέχει στην ίδια “δεξιά παράταξη” (και έχουν δημοσιεύσει κοινή διακήρυξη) με έναν αριθμό πολιτικών κομμάτων στα οποία περιλαμβάνεται το βουλγαρικό VMRO (ο ουσιαστικός ιστορικός συνεχιστής των κομιτατζήδων που αιματοκύλησαν την Μακεδονία και την Θράκη), το οποίο αποτελεί το μητρικό κόμμα που “γέννησε” το γνωστό σκοπιανό ανθελληνικό VMRO. Αυτό το  VMRO, που κάνει την ανθελληνικότατη εκστρατεία κατά της Μακεδονίας μας και σε ένα πρόσφατο περιστατικό, τον Μάρτιο του 2019, μοίραζαν φυλλάδια στη Φλώρινα και στις Σέρρες γράφοντας για αυτονομία της Μακεδονίας. Γράφοντάς το μάλιστα ανορθόγραφα “ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”!

Τι συμβαίνει; Εδώ χρειάζονται εξηγήσεις. Ο κ. Βελόπουλος και τα στελέχη της “Ελληνικής Λύσης” γνωρίζουν το παρελθόν των Συμμάχων τους;

Εδώ δεν μιλάμε απλώς για φιλοτουρκικές πολιτικές, όπως κάποια κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν, θεωρώντας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χωρών τους. Εδώ έχουμε κραγμένη ανθελληνική προϊστορία και παρόν.

Στην κοινή διακήρυξη επίσης, βλέπουμε μεν ενθαρρυντικές θέσεις, αλλά επίσης και σημεία που προβληματίζουν σοβαρότατα. Αναφέρουν ότι ο Ατλαντικός δεσμός που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δίνουν αίσθηση ασφάλειας στα μέλη και βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης! Τι έπινε αυτός που το έγραψε; Ειδικά για την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ περιλαμβάνει όλους τους εχθρούς που είχαμε διαχρονικά, και εξακολουθούμε να έχουμε τώρα, ταξινομημένους ως …συμμάχους. 

Πραγματικά η ψυχρή πραγματικότητα είναι αυτή, το ΝΑΤΟ μάς υποχρεώνει να συμπεριφερόμαστε ως σύμμαχοι στους ορκισμένους εχθρούς του Ελληνισμού.

Ο κ. Βελόπουλος και η  “Ελληνική Λύση” διάβασαν το κείμενο πριν το υπογράψουν ή απλώς έστειλαν το λογότυπό τους για να συμπεριληφθεί;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως είναι χειρότερη, δεδομένου ότι ποτέ δεν έχει εκπληρώσει στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα, η οποία παρέδωσε εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία σε κοινοτικά όργανα για να της προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα από ότι υποτίθεται ότι θα μπορούσε από μόνη της να πετύχει. Δώσαμε πολλά και όχι μόνο δεν πήραμε τίποτα ως αντάλλαγμα αλλά μας ζητούν να δώσουμε και περισσότερα τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα, αλλά…»!

Σε αυτές τις επισημάνσεις – καταγγελίες του ΑΚΚΕΛ έδωσε απαντήσεις ο Κυριάκος Βελόπουλος;

 

ΑΚΚΕΛ: Αντιρώσοι Εσθονοί τιμητές των Ναζιστικών Waffen SS στην ίδια συμμαχία με τον Βελόπουλο;

 

Ωστόσο το ΑΚΚΕΛ με τον Πρόεδρό του Βάκη Τσιομπανίδη επανέρχεται με νέες καταγγελίες!

Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 28 Ιουλίου 2021:

«Το ΑΚΚΕΛ υποστηρίζει θερμά τη δημιουργία συμμαχιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και από το 2019 έχουμε γίνει ιδρυτικά μέλη ευρωπαϊκής συμμαχίας με το ιταλικό Κίνημα 5 Αστέρων και άλλα πολιτικά κόμματα. Μόνο αυτόν τον τρόπο έχουμε να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα της  παγκοσμιοποίησης που προσπαθεί να καταστρέψει τα εθνικά κράτη και τις εθνικές κοινωνίες και να δημιουργήσει έναν κόσμο ναζιστικού και μπολσεβίκικου  χαρακτήρα με καταστολή της δημοκρατίας, ελευθερίας και όλων των ανθρωπίνων αξιών που προέρχονται από τον ελληνικό πολιτισμό. 

Το ΑΚΚΕΛ άλλωστε πρωτοστάτησε στην δημιουργία της μεγαλύτερης πολιτικής συμμαχίας που έγινε στην Ελλάδα και όλοι ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές… όποτε τού πουν τα αφεντικά του Μητσοτάκη να τις κάνει. 

Προς αυτή την κατεύθυνση θεωρήσαμε ότι δεν είναι αρνητική η δημιουργία μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας, στην οποία συμμετείχε και το πολιτικό κόμμα “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου και η οποία θα δοκιμαστεί στην πράξη.

Αντιμετωπίσαμε όμως μία δυσάρεστη έκπληξη όταν είδαμε ότι στην αρχική διακήρυξη που προσχώρησαν και συνυπέγραψαν διάφορα άλλα κόμματα, πρώτα-πρώτα είδαμε και το βουλγαρικό κόμμα των κομιτατζήδων το περιβόητο VMRO, από το οποίο δημιουργήθηκε το γνωστό σεσημασμένο σκοπιανό ναζιστικού τύπου ομώνυμο κόμμα VMRO.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει και χειρότερο κόμμα από τους κομιτατζήδες μέσα στη συμμαχία, ανάμεσα σε αυτούς που προσυπέγραψαν την αρχική διακήρυξη στην οποία συμμετέχει και ο Βελόπουλος. 

Το εσθονικό κόμμα EKRE αυτοχαρακτηρίζεται πατριωτικό όπως και το VMRO, αλλά τα ιστορικά γεγονότα δείχνουν ότι πατρίδα δεν φαίνεται να έχει την Εσθονία αλλά τη ναζιστική Γερμανία όπως και το βουλγαρικό VMRO και το σκοπιανό αφού οι Σκοπιανοί δέχθηκαν τους Ναζί ως απελευθερωτές των “Μακεδόνων” από εμάς τους Έλληνες. Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι εμφύσησαν την πεποίθηση της “μακεδονικής κρατικής υπόστασης” στους Σκοπιανούς για να πολεμήσουν κατά της Ελλάδας. Ο “δημοκράτης” Τίτο βρήκε έτοιμη κατάσταση και την χρησιμοποίησε για το “διαίρει και βασίλευε”.

Ειδικά στην περίπτωση του εσθονικού κόμματος, ακόμη και πρόσφατα υπάρχουν εξοργιστικές περιπτώσεις σιχαμένου Ναζισμού  αλλά και ακραίου αντιρωσισμού που βασίζεται στον φιλοναζισμό. Πρώτα απ’ όλα το EKRE κάθε έτος συμμετέχει τιμητικά στις συγκεντρώσεις των βετεράνων της περιβόητης “Εσθονικής Λεγεώνας”, η οποία ήταν στρατιωτική μονάδα με Εσθονούς στρατιώτες, ενταγμένη στην δομή των ναζιστικών Waffen SS κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπό την διοίκηση του Franz Augsberger. Ο ίδιος ο πατέρας του αρχηγού του EKRE (Martin Helme) ήταν βετεράνος της Εσθονικής Λεγεώνας των Waffen SS. 

Έχουν … οικογενειακές σχέσεις όπως και το Μητσοτακέικο. 

Το EKRE  έχει επίσης ρατσιστική εχθρότητα κατά της ρωσικής μειονότητας σε σημείο μάλιστα που να κινείται ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να αντικαταστήσει το ρωσόφωνο πρόγραμμα σπουδών, σε σχολεία της μειονότητας, σε πρόγραμμα αποκλειστικά στην εσθονική γλώσσα. Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο φερέφωνο και υπηρέτης για τις συμμορίες της Χίλαρι Κλίντον. 

Άλλωστε ο πρόδρομος του κόμματος ήταν το Εσθονικό Πατριωτικό Κίνημα ERL (όπως η ΕΡΕ για τη ΝΔ ή το ΠΑΚ για το ΠΑΣΟΚ τηρουμένων των αναλογιών ) και ήταν αυτό που γκρέμισε το άγαλμα του στρατιώτη που απελευθέρωσε την Εσθονία …διότι ήταν σοβιετικός στρατιώτης. Ο αντιρωσισμός τους είναι τυφλός και ΠΑΝΤΑ με φιλοναζιστικό υπόβαθρο. Ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος μάλιστα έχει πει ότι οι ρωσόφωνοι της Εσθονίας δεν μπορούν να γίνουν καλοί και πιστοί πολίτες διότι τούς εμποδίζει η άλλη εθνικότητά τους.

“Κλασσική” περίπτωση είναι το κορυφαίο στέλεχος και σημερινός Ευρωβουλευτής, ο Jaak Madison, ο οποίος τον Μάρτιο του 2015 είχε γράψει μεταξύ άλλων για το ναζιστικό καθεστώς και ότι: 

“Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, έπαιζαν παιχνίδια με θαλάμους αερίου [games with gas chambers were being played], αλλά ταυτόχρονα μια τέτοια ‘αυστηρή’ τάξη έβγαλε τη Γερμανία εκείνη την εποχή από μια σκατότρυπα, επειδή η ανάπτυξη, που ομολογουμένως επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας, έφερε τη χώρα σε λίγα χρόνια να γίνει μία από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη”! 

Την άνοιξη του 2014 ουσιαστικά είχε μιλήσει για “καθαρισμό” των Ρώσων: 

“Δυστυχώς είναι γεγονός ότι μόλις τώρα γίνεται ευρύτερα κατανοητό και αναγνωρισμένο ότι χρειάζεται εθνικός καθαρισμός, που θα δημιουργούσε χώρους όπου ακριβώς αυτοί οι φιλο-Εσθονοί θα κέρδιζαν υπεροχή απέναντι των Ρώσων”!

Αυτό το “μπουμπούκι” στην συμμαχία του Βελόπουλου αναπτύσσει δράση επαφών με την “εσθονική μειονότητα” της “ρωσικά κατεχόμενης” Κριμαίας και υποστηρίζει τους στενούς δεσμούς με άλλους Εσθονούς στο εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014 το EKRE υποστήριξε ανοιχτά τους Ναζί πραξικοπηματίες λέγοντας στους “Ουκρανούς πατριώτες να μην υποκύψουν στις ρωσικές απαιτήσεις”. 

Το ναζιστικό Τάγμα Azov της Ουκρανίας κάλεσε μετά Εσθονούς εθελοντές να συνταχθούν και να πολεμήσουν μαζί του.

Η υποκρισία και διγλωσσία του EKRE είναι επίσης προκλητική διότι το κόμμα υποστηρίζει, υποτίθεται, την επιστροφή των Εσθονών στην χώρα και την παραμονή σε αυτήν μόνον Εσθονών, τη στιγμή που η προϊστορία τους με την Εσθονική Λεγεώνα (που υπηρέτησε τις δυνάμεις των Ναζί) υποστήριξε και πολέμησε για ακριβώς το αντίθετο. Η ναζιστική πολιτική από τις αρχές της δεκαετίας του 40 δεν ήταν η υποτιθέμενη απελευθέρωση της Εσθονίας από τους Σοβιετικούς αλλά η αντικατάσταση του πληθυσμού της με γερμανικοποιημένους ανθρώπους (εν μέρει Εσθονούς διότι θεωρούνταν πολύ κοντά στο πρότυπο της Αρίας Φυλής). Δηλαδή είχαν πολεμήσει με τους Ναζί για αντικατάσταση του πληθυσμού της Εσθονίας, βίαιη μεταφορά ίσως και του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε άλλες περιοχές και Γερμανικοποίηση-Ναζιστοποίηση της περιοχής.

Εδώ χρειάζεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση διότι το ΑΚΚΕΛ μπορεί μόνο να επισημάνει τα κακώς κείμενα. Φαίνεται ότι η συγκεκριμένη συμμαχία στην οποία συμμετέχει η “Ελληνική Λύση” του Βελόπουλου, έχει αρχίσει να “λερώνει”. 

Αν δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή ή αλλοίωση σημαντικής έκτασης και μορφής στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, σημαίνει ότι δεν τα γνωρίζουν αυτά, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται να ξεκαθαριστεί το θέμα διότι η συμμετοχή Ελληνικού κόμματος επηρεάζει και στην Ελλάδα. Έχουμε κατάσταση: Είτε η “Ελληνική Λύση”, είτε οι άλλοι. Δεν μπορεί ταυτόχρονα να είναι μέσα και οι μεν και οι δε. Υποθέτουμε.»!

 

 
  

Σχετικά Άρθρα