Αρχική Τοπικά Απαγορεύεται σήμερα η κυκλοφορία στον ορεινό όγκο Κερδυλλίων – Στο επίπεδο 4 η περιοχή

Απαγορεύεται σήμερα η κυκλοφορία στον ορεινό όγκο Κερδυλλίων – Στο επίπεδο 4 η περιοχή

από an

Από σήμερα, 7.30 το πρωί, και έως αύριο την ίδια ώρα απαγορεύεται -με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου- η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στον ορεινό όγκο Κερδυλλίων πάνω από την Εγνατία Οδό, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Για τη συγκεκριμένη περιοχή, ευθύνης του Δασαρχείου Νιγρίτας της Π.Ε. Σερρών προβλέπεται για σήμερα στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, (επίπεδο 4) δηλαδή πολύ υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, γεγονός που σήμανε την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση της Πολιτικής προστασίας και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Διοικητής της Π.Υ της Π.Ε Σερρών Σωτήρης Δημητράκης είπε πως υπάρχει πλήρης κινητοποίηση, έχουν διπλασιαστεί οι περιπολίες, ο αριθμός πυροφυλάκων, οι βάρδιες πυροσβεστών , σε πλήρη ετοιμότητα και τα περιπολικά , επίσης υπάρχει συνεχής επικοινωνία με όλους τους Δήμους της Π.Ε με προϊσταμένους των υπηρεσιών για διάθεση υδροφόρων και άλλων μηχανημάτων και γενικότερα όλος ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί.

Ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτικής προστασίας Δήμου Βισαλτίας Θοδωρής Βαδικόλιας , που μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, μετέφερε την εικόνα της πλήρους κινητοποίησης στο Δήμο Βισαλτίας όπου γεωγραφικά ανήκει η ο ορεινός όγκος Κερδυλλίων, συμπληρώνοντας πως έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι εκτός από τις ανακοινώνεις και από τα μεγάφωνα των κοινοτήτων.

 
  

Σχετικά Άρθρα