Αρχική Διεθνή Σκόπια: Πως ψήφισαν (αδιαφόρησαν) οι πολίτες με βουλγαρικά διαβατήρια

Σκόπια: Πως ψήφισαν (αδιαφόρησαν) οι πολίτες με βουλγαρικά διαβατήρια

από an

Ο Συνασπισμός των “Βουλγάρων Πατριωτών”, με επικεφαλής το VMRO-BND του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, κέρδισε το 3,2 τοις εκατό των ψήφων στις χθεσινές κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία και απέτυχε να υπερβεί το όριο του 4 τοις εκατό για να μπει στο κοινοβούλιο, γράφει η Εξπρές των Σκοπίων.

Ο συνασπισμός του Καρακατσάνοφ, ο οποίος είχε διατελέσει αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας στην τελευταία κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ, δεν είχε ρεύμα στη διασπορά, εκτός από τα Σκόπια, όπου κέρδισε με μια πτώση στα  37 τοις εκατό των ψήφων, δηλαδή έλαβε 96 ψήφους.

Ο Καρακατσάνοφ κέρδισε μόνο στη Βόρεια Μακεδονία αλλά με δύο φορές λιγότερες ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Δεύτερος σε ψήφους στη Βόρεια Μακεδονία είναι το GERB του Μπόρισοφ με 62 ψήφους, και το κόμμα «Υπάρχει ένας τέτοιος λαός» του Σλάβι Τριφόνοφ, ο οποίος κέρδισε με διαφορά σχεδόν παντού στη διασπορά, στη Βόρεια Μακεδονία κέρδισε μόνο 22 ψήφους.

Στις εκλογές του Απριλίου, ο Καρακατσάνοφ έλαβε 216 ψήφους από άτομα με βουλγαρική ιθαγένεια που άσκησαν το δικαίωμα ψήφου στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Παρόλο που αυτή τη φορά η προσέλευση ήταν χαμηλότερη, είναι μειωμένη η υποστήριξη σχεδόν κατά το ήμισυ.

 https://www.echedoros-a.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα