Αρχική Εθνικά Θέματα Miçotakis: Εάν η Τουρκία επιλέξει το δρόμο της έντασης θα υπάρξουν συνέπειες

Miçotakis: Εάν η Τουρκία επιλέξει το δρόμο της έντασης θα υπάρξουν συνέπειες

από an

 Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

 «Εάν η Τουρκία επιλέξει το δρόμο της έντασης, θα υπάρξει απάντηση».

Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή, ο Μητσοτάκης αξιολόγησε τις σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην αγγλική έκδοση της εφημερίδας, ο Μητσοτάκης, επισημαίνοντας τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Διάσκεψης Κορυφής των Ηγετών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα στις Βρυξέλλες, είπε:

«Πιστεύω ότι το καλοκαίρι του 2021 θα είναι πιο ήσυχο από το καλοκαίρι του 2020. Εάν με ρωτήσετε αν έχουμε επιλύσει τις δομικές αιτίες της έντασης, όχι, όχι, θα συζητήσουμε όλες τις διαφορές μας με την Τουρκία. Δεν τα λύσαμε ταυτόχρονα », είπε.
«Είπαμε ότι θέλαμε μια καλή σχέση»

 

“Είπαμε στην Τουρκία ότι θέλουμε μια καλή σχέση και ότι θα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών”, είπε ο Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος είπε τον περασμένο Μάρτιο ότι ο φράκτης που χτίστηκε στον Έβρο στην περιοχή του Έβρου στα τουρκικά σύνορα, αφού ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι δεν θα αποτρέψει πρόσφυγες που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα, ήταν «απόδειξη στην πράξη», αρνήθηκε επίσης τις κατηγορίες ότι οι πρόσφυγες που ήρθαν στα σύνορα επέστρεψαν βίαια.

«Αγνοώ τα λόγια του Ερντογάν»

Λέγοντας, «πιστεύω ότι δεν θα έχω καμία δυσκολία να καλέσω τον Πρόεδρο Ερντογάν και να του μιλήσω», ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε στον δημοσιογράφο της Καθημερινής, ο οποίος είπε:

«[Ο Ερντογάν] είπε πολύ ταπεινωτικά πράγματα για εσάς δημόσια», και ρώτησε  για την τελευταία κατάσταση στις διμερείς σχέσεις:

«Τα αγνοώ. Η συνάντησή μας ήταν καλή. Μιλάμε σε όλους. Γιατί θα πρέπει η Τουρκία να αποτελεί εξαίρεση; Εάν έχω έναν ειδικό λόγο, θα καλούσα και θα μιλούσα με τον Ερντογάν, Νομίζω ότι θα έκανε το ίδιο, όπως ακριβώς ο Νίκος Δένδιας και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχουν κανάλια επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα».

Duvar

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

 

 
  

Σχετικά Άρθρα