Αρχική Εθνικά Θέματα «Γιατί τα Σκόπια δεν έχουν Πρέσβη στη Σόφια;»

«Γιατί τα Σκόπια δεν έχουν Πρέσβη στη Σόφια;»

από an

Σόφια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Σβετλάν Στόεφ, πιστεύει ότι ο διάλογος μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας πρέπει να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον, προκειμένου να επιτευχθεί ένας ενιαίος και κοινός στόχος – η χώρα να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Πιστεύει ότι η ρητορική μίσους δεν είναι το μέλλον των σχέσεων μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας και απαιτεί μια σταθερή στάση και την καταδίκη τους από τις αρχές των Σκοπίων.

Σύμφωνα με την Εξπρές των Σκοπίων, ο Στόεφ είπε επίσης ότι οι Βούλγαροι στη Βόρεια Μακεδονία πρέπει να ενταχθούν (ως μειονότητα) στο Σύνταγμα της χώρας όπως και οι άλλες εθνοτικές κοινότητες.

Ο υπουργός έκανε επίσης την ερώτηση, γιατί η χώρα δεν έστειλε πρεσβευτή στη Σόφια εδώ και 18 μήνες, προσθέτοντας ότι, όπως ακριβώς ο ομόλογός του από τα Σκόπια, Μπουγιάρ Οσμάνι «μπορεί να καλέσει τον Βούλγαρο πρέσβη στα Σκόπια και να τον δει μέσα σε 10 λεπτά», θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα και ο ίδιος να τηλεφωνήσει και να μιλήσει στον Πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στη Σόφια.

https://www.echedoros-a.gr

 
  

Σχετικά Άρθρα