Αρχική Τοπικά Έκτακτη Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής για την εμφάνιση αρκούδων στο Μπέλες

Έκτακτη Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής για την εμφάνιση αρκούδων στο Μπέλες

από an
Σύμφωνα με την από 02-07-2021 έγγραφη αναφορά – ενημέρωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπολης, εμφανίστηκε αρκούδα η οποία προκάλεσε ζημίες στις περιοχές Καστανούσας και Καλοχωρίου (Παλαιά Καστανούσα και περιοχή Καπέρ) .
Παρακαλούνται οι κάτοικοι κι οι κτηνοτρόφοι των ανωτέρω Κοινοτήτων και της ευρύτερης περιοχής να λάβουν προληπτικά μέτρα όπως παρακάτω:
1. Τοποθέτηση των σκουπιδιών μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

2. Αποφυγή ρίψης σκουπιδιών και σφαγείων σε χώρους Κτηνοτροφικών μονάδων και σε κοινόχρηστους χώρους που προσελκύουν την αρκούδα.
3. Συλλογή απορριμμάτων από τους εξωτερικούς χώρους καθώς και ότι άλλο μπορεί να αποτελεί τροφική πηγή για την αρκούδα.
Έχει ήδη διενεργηθεί αυτοψία στις παραπάνω περιοχές από τον κ. Καραπαναγιωτίδη Χριστόδουλο, Δασολόγο του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου και από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Διοίκησης &  Διαχείρισης Δασών, και από τον κ. Ναζηρίδη Θεόδωρο, Γενικό Δ/ντή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης και τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ροδόπολης κ. Ιωακειμίδη Χρήστο. Επίσης η Υπηρεσία του Δασαρχείου Σιδηροκάστρου αξιολογεί τα περιστατικά προσέγγισης της αρκούδας και ενεργεί σύμφωνα με το νόμο και τις ισχύουσες Διαταγές.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας
Ιωάννης Τορουνίδης
Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
Αριστείδης Καραντζούλης
 
  

Σχετικά Άρθρα