Αρχική Ιατρικά Συναγερμός στο Ισραήλ, την πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Εκτόξευση κρουσμάτων τη Δευτέρα το απόγευμα. Διάβασε τι συμβαίνει

Συναγερμός στο Ισραήλ, την πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου. Εκτόξευση κρουσμάτων τη Δευτέρα το απόγευμα. Διάβασε τι συμβαίνει

από an

Σχεδόν 90 νέες περιπτώσεις κοροναϊού καταγράφηκαν χθες Δευτέρα 21 Ιουνίου έως τις 5 το απόγευμα, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες

Δυστυχώς ο πανικός και οι σπασμωδικές κινήσεις δεν είναι καθόλου καλός σύμβουλος για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται η ανθρωπότητα. Το αντίθετο. Κι όμως αυτές τις ώρες στο Ισραήλ επικρατεί πανικός με αποτέλεσμα ο διευθυντής του υπ. Υγείας  Chezy Levy και οι επικεφαλής των ταμείων υγείας του Ισραήλ παροτρύνουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εβραϊκών ΜΜΕ.

By The Clockwork Orange Times Team

Οι εμβολιασμοί για 12 έως 15 ετών στο Ισραήλ ξεκίνησαν πριν από δύο εβδομάδες, αλλά το Υπουργείο Υγείας δεν εξέδωσε άμεση σύσταση για τους εφήβους να εμβολιαστούν.

Μόνο το 24,9 τοις εκατό των Ισραηλινών μεταξύ των ηλικιών 10 και 19 έχουν λάβει μία μόνο δόση ενώ η λήψη δεν είναι διαθέσιμη σε άτομα κάτω των 12 ετών.

Τι ήταν όμως αυτό που προκάλεσε τον πανικό και τη κατάσταση συναγερμού;
Σχεδόν 90 νέες περιπτώσεις κοροναϊού καταγράφηκαν σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου έως τις 5 το απόγευμα, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες.

Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από τις 48 περιπτώσεις που καταγράφηκαν την Κυριακή.

Η τελευταία φορά που καταγράφηκαν πάνω από 80 κρούσματα σε μία μέρα ήταν στις 29 Απριλίου, όταν βρέθηκαν 94 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Το τελικό ημερήσιο ποσοστό είναι πιθανό να είναι ακόμη υψηλότερο, ωστόσο, με αρκετές ώρες να απομένουν για να ολοκληρωθεί η διερεύνηση.

Η πόλη της Binyamina έχει δει τη μεγαλύτερη εστία, με 43 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις εκεί, καθιστώντας την πρώτη πόλη που έχει χαρακτηριστεί με ένα χρώμα διαφορετικό από το πράσινο στο σύστημα περιορισμού με χρωματική κωδικοποίηση της πολιτείας. Υπάρχουν 38 περιπτώσεις στην Jerusalem, 36 στη Modi’in και 16 κρούσματα στο Tel Aviv, με όλες τις άλλες τοπικές περιοχές να έχουν 15 ή λιγότερες υποθέσεις.

Υπάρχουν συνολικά 387 περιπτώσεις σε εθνικό επίπεδο, και 51 άτομα νοσηλεύτηκαν, εκ των οποίων 24 σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Ran Sa’ar, επικεφαλής του Maccabi health fund, δήλωσε στο Army Radio ότι βλέπει μια μεγάλη αύξηση σε άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν και οι αρχές σχεδιάζουν να αυξηθούν οι αριθμοί αυτοί.

Λέει επίσης ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούν πολύ για την ανανεωμένη επιδημία, την οποία αποδίδει στην παραλλαγή Delta, αρκεί η κυβέρνηση να φροντίζει για την επιβολή της καραντίνας και να διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι κάνουν test.

Το Υπουργείο Υγείας προτρέπει επίσημα τους εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών να εμβολιαστούν, ανταποκρινόμενοι σε αύξηση των περιπτώσεων ιών τις τελευταίες ημέρες.

Το υπουργείο αναφέρει ότι μια απόφαση για σύσταση της επέκτασης του προγράμματος εμβολιασμού ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις με ταμεία υγείας, ειδικούς παιδιατρικής και το czar Nachman Shai.

«Δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης των ταξιδιών στο εξωτερικό, και της άρσης των κανόνων για τις μάσκες και των κανονισμών Green Pass, και της προσπάθειας να διατηρήσουμε την κανονική καθημερινή ζωή, όπως καταφέραμε στο Ισραήλ, συνιστάται πολύ ο εμβολιασμός ώστε να έχουμε προστασία από τις παραλλαγές τις οποίες γνωρίζουμε », αναφέρει το υπουργείο σε δήλωση.

Η δήλωση σημειώνει ότι 2,5 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί «χωρίς ειδικές παρενέργειες» και αναφέρει ότι έχει αρκετό αποδεικτικό υλικό για να κάνει τη σύσταση.
Κι όμως προηγούμενα ρεπορτάζ από το Ισραήλ ανέφεραν ότι ένα ποσοστό 30% όσων είχαν ελεγθεί πρόσφατα βρέθηκαν θετικοί στη παραλλαγή Delta παρότι ήταν πλήρως εμβολιασθέντες!

Παρόλο που οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η αύξηση των περιπτώσεων στο Ισραήλ οφείλεται στην παραλλαγή του Delta, η δήλωση του υπουργείου δεν το ξεχωρίζει, αλλά αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές παραλλαγές.

Επίσης, δεν εκδίδει ειδικές οδηγίες για νέους που είχαν ήδη τον ιό, πιθανώς σημαίνει ότι συνιστά επίσης να εμβολιαστούν.

Όπως έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές στο Κουρδιστό Πορτοκάλι η ανθρωπότητα δεν έχει επιλογή διάσωσης εάν δεν εντοπίσει την προέλευση του ιού και δεν προχωρήσει στον απεγκλωβισμό της από τα εμβόλια.

Με λίγα λόγια ο πλανήτης μπαίνει σε νέες περιπέτειες και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Όσο αφορά το Ισραήλ μιλάμε για ένα κράτος με ποσοστό πλήρως εμβολιασθέντων με το εμβόλιο της Pfizer που ξεπερνάει το 57%. Το Ισραήλ δεν δέχεται τουρίστες από τις 20 Μαρτίου 2020. Ήταν ερμητικά κλειστή χώρα έως τις εκλογές του Μαρτίου του 2021 ακόμη και σε Εβραίους που κατοικούσαν στο εξωτερικό αλλά διέθεταν ισραηλινό διαβατήριο.

Άνοιξε για Εβραίους κατοίκους του εξωτερικού τον Μάρτιο του 2021. Στις 23 Μαίου άνοιξε για κάποια group εμβολιασθέντων τουριστών με πρόθεση να επιτρέψουν από την 1η Ιουλίου στους κατά μόνας τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα.

Πριν καλά καλά η χώρα ανοίξει και οι ρυθμοί της ζωής αποκτήσουν μία κανονικότητα τα κρούσματα άρχισαν να ανεβαίνουν ενώ ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων έχει εντοπισθεί η Ινδική μετάλλαξη στη οποία ο ΠΟΥ προς τιμή του ελληνικού αλφαβήτου έδωσε το όνομα DELTA.

Την ίδια στιγμή οι ιογενείς λοιμώξεις να καλπάζουν μέσα στο κατακαλόκαιρο! Στο Ισραήλ πάνω από 5,5 εκατ. πολιτών έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer/Biontech.

 

 
  

Σχετικά Άρθρα