Βελιγράδι, Σερβία.
Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε την αγορά νέων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.
Τα drone, είπε ο Βούτσιτς, θα μπορούν να μεταφέρουν βόμβες βάρους έως 500 κιλών.
Ο αρχηγός του κράτους δεν διευκρίνισε άλλες λεπτομέρειες της αγοράς στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα (χθες) στο Βελιγράδι.
Ο Βούτσιτς ανακοίνωσε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική άσκηση στο Πέστερ στις 27 Ιουνίου, χαρακτηρίζοντάς την «την πιο σημαντική παρουσίαση της ισχύος και αποφασιστικότητας του σερβικού στρατού» μέχρι σήμερα.
«Είναι η μεγαλύτερη τακτική άσκηση που έγινε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά και θα διοργανωθεί με την ευκαιρία της «Видовдан»/ ‘Vidovdan’ (ημέρα του Αγίου Βίτου) στις 28 Ιουνίου στο Κραγκούγιεβατς, όπου οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν, μεταξύ άλλων, τα ελικόπτερα Mi-35 και το σύστημα αεροπορικής άμυνας Παντσίρ, όπως σημειώνουν τα σερβικά μέσα ενημέρωσης.