Αρχική Πολιτική «Οικισμός Ρωσοποντίων» έγραφε ο χάρτης της ΠΕ Ροδόπης κοντά στις Σάπες

«Οικισμός Ρωσοποντίων» έγραφε ο χάρτης της ΠΕ Ροδόπης κοντά στις Σάπες

από an
Ο «περίφημος» χάρτης της ΠΕ Ροδόπης έξω από το κτίριο της ΠΕ Ροδόπης (παλιά Νομαρχία) δεν παύει να προκαλεί εκπλήξεις σε όσους περνούν από το σημείο και τον αντικρίζουν.

Χρόνια ολόκληρα ο χάρτης δεν πληρούσε ούτε την χρηστική ούτε την αισθητική χρήση του, καθώς ήταν καμένος από τον ήλιο, γι’ αυτό πριν μερικούς μήνες αντικαταστάθηκε με καινούργιο. Όμως υπάρχει ένα σοβαρό λάθος στον καινούργιο χάρτη, το οποίο μήνες τώρα δεν παρατήρησε κανένας αρμόδιος! Συγκεκριμένα, ο μόνιμος οικισμός Παλιννοστούντων Ποντίων Σαπών αναφέρεται ως «Οικισμός Ρωσοποντίων» μάλιστα και με αγγλική… μετάφραση Ikismos Rosopontion!
«Οικισμός Ρωσοποντίων» έγραφε ο χάρτης της ΠΕ Ροδόπης κοντά στις Σάπες
«Με προσβάλει αυτός ο χαρακτηρισμός»
Το θέμα καυτηρίασε με σχόλιό του προς την εφημερίδα αναγνώστης: «σαν πολίτης του τόπου αυτού και όντας παιδί που ήρθα από την πρώην Σοβιετική Ένωση με προσβάλλει  αυτός ο χαρακτηρισμός. Πόσο μάλλον όταν γίνεται από έναν επίσημο φορέα μιας τοπικής αυτοδιοίκησης».
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο «Χ» βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τι απεικονίζεται στον χάρτη, όμως αυτός είχε αφαιρεθεί, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης 16/06. Άγνωστο παραμένει εάν ο χάρτης αφαιρέθηκε προσωρινά ή όχι. 
Ωστόσο, σύμφωνα με φωτογραφίες αρχείου μας, πράγματι υπήρχε σοβαρό λάθος στην καταγραφή του οικισμού.
Πηγή: Ο Χρόνος
 
  

Σχετικά Άρθρα