Αρχική Πολιτική Ν. Καραγιαννακίδης: Στελέχωση των μεθοριακών σταθμών για τη θωράκιση του οδικού τουρισμού

Ν. Καραγιαννακίδης: Στελέχωση των μεθοριακών σταθμών για τη θωράκιση του οδικού τουρισμού

από an

Σχολιάζοντας τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διέλευση τουριστών από τους μεθοριακούς σταθμούς Ευζώνων και Προμαχώνα ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ   στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εικόνες που φτάνουν από τους μεθοριακούς σταθμούς των Ευζώνων και του Προμαχώνα, οι ουρές χιλιομέτρων και η πολύωρη ταλαιπωρία των διερχομένων γεννούν, όπως είναι φυσικό, ανησυχία και προβληματισμό. Πλησιάζοντας στα μέσα Ιουνίου, οι φορείς του Τουρισμού στη βόρεια Ελλάδα που εξαρτώνται σε απόλυτο βαθμό από τον οδικό τουρισμό και κυρίως από τους βαλκάνιους γείτονες μας διαπιστώνουν πως η τόνωση της τουριστικής κίνησης απαιτεί άμεση βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης στα σύνορα, ώστε να μη χαθούν και άλλες, πολύτιμες, ημέρες για την τοπική οικονομία που εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Κανείς δεν αμφισβητεί, πως απόλυτη προτεραιότητα για τη χώρα μας, για την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών μας, είναι η αυστηρή, ευλαβική τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε όλα όσα πετύχαμε στη μάχη κατά του κορονοϊού, κινούμαστε στο πλαίσιο που έθεσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν πρόσφατα τόνισε, πως¨δεν πρόκειται να κάνουμε οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ό,τι αφορά την ασφάλεια καθώς θα καλωσορίζουμε ανθρώπους στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού¨.

Αυτό λοιπόν που απαιτείται, ώστε να ισορροπήσουμε μεταξύ της επανεκκίνησης του οδικού τουρισμού, της υγειονομικής ασφάλειας και της ποιοτικής εξυπηρέτησης των τουριστών είναι η άμεση στελέχωση των υπηρεσιών στα σύνορα με το απαραίτητο προσωπικό. Αναγνωρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν οι υπάλληλοι, πλην όμως, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη ταχύτητα στους ελέγχους που πρέπει να γίνουν (διαβατήριο, PFL, υγειονομικός έλεγχος). Παράλληλα, εκ των ων ουκ άνευ πρέπει να θεωρείται η λειτουργία του συνοριακού σταθμού των Ευζώνων σε εικοσιτετράωρη βάση, καθώς η διακοπή λειτουργίας από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί μεγιστοποιεί το πρόβλημα που υπάρχει.

Είμαι βέβαιος, πως τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στα βόρεια σύνορα της χώρας μας απασχολούν ήδη τις αρμόδιες αρχές και πως το ταχύτερο δυνατό θα υπάρξουν οι σχετικές διορθωτικές παρεμβάσεις, ώστε ο κλάδος του τουρισμού που χτυπήθηκε περισσότερο από την πανδημία να επιστρέψει στην κανονικότητα, με τις λιγότερες, το δυνατό, απώλειες».

Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας – Α’ Θεσσαλονίκης

Τ 6946 007772

[email protected]

 

 
  

Σχετικά Άρθρα