Αρχική Τοπικά «Κώστας Καραμανλής: Σημαντικές παρεμβάσεις στο τελωνείο του Προμαχώνα»

«Κώστας Καραμανλής: Σημαντικές παρεμβάσεις στο τελωνείο του Προμαχώνα»

από user1

Στο πλαίσιο ενίσχυσης του οδικού τουρισμού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ» και τη δημοσιογράφο Ελένη Μωραϊτη.

Με πρωτοβουλία του κ. Καραμανλή θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις στο τελωνείο του Προμαχώνα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο

Ο Υπουργός Υποδομών  και Μεταφορών, είπε συγκεκριμένα ότι «Ξεκίνησαν άμεσα οι εργασίες δημιουργίας τριών ακόμα σταθμών ελέγχου με την κατασκευή βάσεων και στήριξης έτοιμων λειτουργικών νέων οικίσκων οι οποίοι έχουν παραγγελθεί και θα τοποθετηθούν το αργότερο ως την ερχόμενη Τετάρτη» .

Είχε προηγηθεί επικοινωνία του κ. Καραμανλή με την διοίκηση της αστυνομίας και επιτόπιος τεχνικός έλεγχος με πρωτοβουλία του Αντιστράτηγου κ. Σκούμα, Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας, τον οποίο και ευχαρίστησε προσωπικά, για την δυνατότητα στελέχωσης των νέων σταθμών ελέγχου.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στην άμεση αντίδραση της αστυνομικής διοίκησης που δέχθηκε να ενισχύσει με αστυνομικές δυνάμεις  τους νέους σταθμούς καλύπτοντας τις λειτουργικές ανάγκες στελέχωσης και  παράλληλα βρήκε θετική ανταπόκριση το αίτημα των Σερραίων αστυνομικών για την χορήγηση ενός λεωφορείου που θα καλύπτει τις υπηρεσιακές μετακινήσεις τους.

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι «Οι τρεις νέες γραμμές εισόδου θα συμβάλλουν σημαντικά στη διευκόλυνση των ταξιδιωτών οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας οδικώς» όπως επίσης και τα  νέα μέτρα που έλαβε επιπλέον η Κυβέρνηση για τη διαδικασία υγειονομικού ελέγχου των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα μας όπως η αναγνώριση των rapidtests σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό με αρνητικό αποτέλεσμα και η αύξηση του ορίου ηλικίας για τους ελέγχους σε παιδιά τουριστών. «Ακολουθώντας τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι έλεγχοι των απαραίτητων πιστοποιητικών κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνονται πλέον σε παιδιά από 12 ετών και άνω, αντί των 6 ετών, όπως ίσχυε έως τώρα» συμπλήρωσε.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι πλέον οι ταξιδιώτες προς την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να επιδεικνύουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή.

Τέλος, ο κ.  Καραμανλής τόνισε πως «Σκοπός όλων των πρωτοκόλλων ελέγχου είναι η διευκόλυνση των ταξιδιωτών οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα μας, παράλληλα με την πάγια και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα φροντίδα για τη διαφύλαξη της υγειονομικής ασφάλειας, τόσο των τουριστών όσο και των Ελλήνων πολιτών ώστε να μην αντιμετωπίσουμε επιπλέον προβλήματα».

 
  

Σχετικά Άρθρα