Αρχική Πολιτική Καραμανλής – Τζιτζικωστας ανακοίνωσαν σήμερα τον οδικό άξονα Αμφίπολης – Δράμας

Καραμανλής – Τζιτζικωστας ανακοίνωσαν σήμερα τον οδικό άξονα Αμφίπολης – Δράμας

από user1

´Την κατασκευή των οδικών αξόνων Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Δράμας – Αμφίπολης ανακοίνωσαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση, στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη δυτική Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.  Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον δεύτερο οδικό άξονα που ανακοινώθηκε σήμερα και ο οποίος συνδέει τη Δράμα με την Αμφίπολη, τονίζοντας ότι ήδη το τμήμα του δρόμου εντός της Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες – Αμφίπολη) έχει ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι από εκεί θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις μέχρι τη Δράμα. «Πέρα από το οδικό δίκτυο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ήταν ο πρώτος φορέας που χρηματοδότησε την ανασκαφή στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη. Και σήμερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χρηματοδοτεί με πόρους ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τόσο τα έργα προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης του Τύμβου Καστά, όσο και τα έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης και ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, ώστε τα επόμενα χρόνια, το μνημείο και η περιοχή να είναι επισκέψιμα για όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Άλλωστε ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη, πέρα από ένα μοναδικό, μακεδονικό μνημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, που υπογραμμίζει την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, είναι και ένα μνημείο που θα παράξει πλούτο για τον τόπο μας», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τόσο με τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, όσο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, προχωρούν γρήγορα, σημαντικά έργα που αλλάζουν ριζικά την Κεντρική Μακεδονία. Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, η συνεργασία μας πέρα από εξαιρετική, φέρνει πραγματικές λύσεις και αποτελέσματα. Κάνουμε λοιπόν, μεγάλα και σταθερά βήματα μπροστά, όσα δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες. Αλλάζουμε τον τόπο μας. Κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των συμπολιτών μας. Δημιουργούμε νέες ευκαιρίες και προοπτικές, για ανάπτυξη βιώσιμη και δίκαιη, που θα φτάσει σε κάθε πολίτη. Η πανδημία δεν μας σταμάτησε. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το κοινό όραμα που μοιραζόμαστε και μας ενώνει με τους συμπολίτες μας, τη Μακεδονία του 2030. Χτίζουμε μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη. Το είπαμε, το κάνουμε πράξη».

Η εκδήλωση παρουσίασης των δυο οδικών αξόνων πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο αριθμό ατόμων, λόγω των μέτρων για τηνπροστασία από την πανδημία του κορονοϊού. Παρόντες ήταν Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

 
  

Σχετικά Άρθρα