Αρχική Κοινωνικά Η έγκυρη ενημέρωση στην Ελλάδα έχει μόνο ένα όνομα: Γιώργος Αυτιάς

Η έγκυρη ενημέρωση στην Ελλάδα έχει μόνο ένα όνομα: Γιώργος Αυτιάς

από user1

Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια, εκεί στην δεκαετία του 80 και του 90, που αγοράζαμε  την εφημερίδα ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ για να διαβάσουμε  το άρθρο του Χρήστου Πασαλάρη για τα πολιτικά δρώμενα της εποχής. Πληρώναμε το αντίτιμο γιατί ξέραμε ότι θα ενημερωθούμε από τον πιο έγκυρο πολιτικό αρθρογράφο της περιόδου εκείνης.

Τότε οι εφημερίδες δεν είχαν ούτε cd, ούτε βιβλία, ούτε εγκυκλοπαίδειες. Δεν ήταν παραμύθι με δώρο… εφημερίδα. Ήταν σκέτες εφημερίδες.

Και ναι η ιδεολογία της συγκεκριμένης εφημερίδας που αγοράζαμε ήταν φιλελεύθερη, αλλά ξέραμε ότι ο αγαπημένος μας δημοσιογράφος είχε το θάρρος της γνώμης. Ήταν ο δημοσιογράφος που δε σήκωνε μύγα στο σπαθί του και δεν μάσαγε αν μπροστά του είχε πρωθυπουργό ή απλό πολίτη.

Με τα χρόνια το εκδοτικό τοπίο άλλαξε, ήρθε η τηλεόραση και το ίντερνετ και οι δημοσιογράφοι μεγάλωσαν, κάποιοι πλούτισαν και κάποιοι άλλοι έγιναν οι ίδιοι εκδότες και αρχηγοί κομμάτων! Ο κόσμος όμως με το αλάθητο ένστικτο που διαθέτει τους έμαθε όλους σιγά σιγά. Σήμερα η τηλεόραση η δική μου ανοίγει σε μια εκπομπή. Το Σαββατοκύριακο.

Είναι η εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά.

Για να δω έναν δημοσιογράφο που έχει κερδίσει με τα χρόνια την εμπιστοσύνη όλων των Ελλήνων.

Έχει τον επαγγελματισμό αρχισυντάκτη του BBC και ας εργάζεται σε ιδιωτικό ελληνικό κανάλι. Είναι αξιοπρεπής και η άποψή του δεν υπαγορεύεται από κανέναν! Είναι ανεξάρτητος και ενημερωμένος. Είναι ο δημοσιογράφος που δεν χαρίζεται στους πολιτικούς, είναι η φωνή του απλού πολίτη που αναγκάζει τους πολιτικούς να ασχοληθούν με τα προβλήματα του λαού επειδή ” το είπε ο Αυτιάς ”.

Έχω ακούσει από τραπεζικούς υπαλλήλους Δευτέρα και Τρίτη πρωί να έχουν περισσότερους πελάτες στην τράπεζα επειδή ο Αυτιάς έκανε τον υπουργό Οικονομικών να πει στην εκπομπή του ότι τη Δευτέρα θα μπει το τάδε επίδομα!

Και είναι αλήθεια επειδή ” το είπε ο Αυτιάς ”…τέλος. Είναι νόμος! Και αυτό από μόνο του είναι η κατάκτηση της κορυφής για έναν δημοσιογράφο: όταν οι πολίτες εμπιστεύονται αυτά που λέει και γράφει και τον ανταμείβουν είτε με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην εφημερίδα ή το site που γράφει ή με την πρωτιά στην τηλεθέαση!

Γι αυτό η ενημέρωση σήμερα στην Ελλάδα δεν λέγεται ούτε Γιώργος Παπαδάκης, ούτε Νίκος Χατζηνικολάου – δε λέω, καλοί και αυτοί αλλά δεύτεροι – αλλά λέγεται Γιώργος Αυτιάς. Τελεία και παύλα.

Α.  Κ.

 

 

 
  

Σχετικά Άρθρα