Αρχική Οικονομία Σε χρόνο ρεκόρ ξεκίνησε η εκταμίευση των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στην Π.Ε. Σερρών

Σε χρόνο ρεκόρ ξεκίνησε η εκταμίευση των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στην Π.Ε. Σερρών

από user1
Ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας και μέσα από μια στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καταφέραμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα με ουσιώδεις παρεμβάσεις, υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Από την περασμένη κιόλας εβδομάδα , μέσα σε 10 μόλις μέρες από την υποβολή των αιτημάτων τους, ξεκίνησαν οι εκταμιεύσεις χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προς τους δήμους και την Αντιπεριφέρεια της ΠΕ Σερρών .
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η έγκριση και μεταφορά των πιστώσεων για επείγουσες αντιπλημμυρικές εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ ακολουθούν ασφαλώς και οι υπόλοιπες έκτακτες χρηματοδοτήσεις , σύμφωνα με τα υποβληθέντα τεχνικά δελτία των δήμων και της αντιπεριφέρειας που ως τελικοί δικαιούχοι καλούνται να αντεπεξέλθουν άμεσα στον δύσκολο καθημερινό τους ρόλο.
Με την άριστη συνεργασία μεταξύ των δημάρχων του αντιπεριφερειάρχη και ασφαλώς τους συναδέλφους μηχανικούς τόσο σε τοπικό επίπεδο ΠΕ Σερρών όσο και του υπουργείου επιτεύχθηκε , σύμφωνα με τους μέχρι σήμερα χρόνους ανταπόκρισης, ο προγραμματισμός του Υπουργού Κώστα Καραμανλή.
Τέλος μετά και τις επιτόπιες αυτοψίες του Σαββατοκύριακου που πραγματοποίησαν τα κλιμάκια των μηχανικών σύντομα , πιθανόν και εντός της εβδομάδας, θα ακολουθήσουν και οι χρηματοδοτήσεις για την βελτίωση βατότητας στο αγροτικό και γενικά δημοτικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο ενώ θα καλυφθούν άμεσα και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και αφορούν υποδομές σε ύδρευση και αντλιοστάσια ή κτιριακές παρεμβάσεις δημοτικών και δημόσιων κτιρίων.

«Προχωράμε γρήγορα, επισπεύδοντας τις διαδικασίες, με συνέπεια και αποτελεσματικότητα, για την πλήρη αποκατάσταση και την βέλτιστη αναβάθμιση των υποδομών σε όλη τη χώρα ! »

 

Υπογράφει ο Γιάννης Χατζόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook 

 
  

Σχετικά Άρθρα